Apparel Design

IGNITE_Apparel_1

Het atelier waar iedereen welkom is

Wendy en Shervan zijn sociaal ondernemers met liefde voor textiel en mensen. Met hun onderneming Apparel Design zetten zij zich in voor iedereen die aan de zijlijn staat en weer mee wilt doen. Met duurzame uitstroom naar betaald werk als doel.

Lichtverstandelijke handicap, in de bijstand, statushouder, iemand die moeilijk aan werk kan komen? Bij Apparel Design is iedereen welkom en krijgen zij de kans om op een veilige plek samen te werken aan mooie dingen.

Het atelier biedt mensen kansen om te werken aan hun eigenwaarde terwijl zij nuttig bezig zijn. De sociaal onderneming werkt samen met het UWV en het sociaal domein van gemeentes. Ongeacht wie je bent, wat je kunt, waar je vandaan komt. Met wederzijds respect en de wil om elkaar te willen helpen maken zij samen textielproducten van hoge kwaliteit.

Alle mensen op het atelier werken aan diverse eigen designs en aan producten in opdracht van klanten. Extra trots zijn Wendy en Shervan op de mensen die zij aan een betaalde job hebben geholpen, maar ook op bijvoorbeeld de nieuwe samenwerking met Amnesty International. Apparel Design werkt nu namelijk aan een oranje hoodie die aandacht vraagt voor de arbeidsomstandigheden rondom het WK in Qatar.

Apparel Design ontstijgt de sociale werkplaats en laat zien dat de productie van kwaliteitstextiel gewoon in Nederland kan. Beide ondernemers zijn zeer trots dat ze deelnemen aan de IGNITE Award en zien het als een prachtige kans om de plannen die ze hebben sneller door te ontwikkelen. Leren en geïnspireerd raken door andere sociaal ondernemers en experts. Wendy en Shervan hebben er zin in en zijn ambitieus om nog meer sociale impact te maken.