Biky

Biky streeft er naar dat alle kinderen fietsen, liefst zo veel mogelijk: fietsgeluk voor kinderen in mobiliteitsarmoede.

Biky streeft er naar dat alle kinderen fietsen, liefst zo veel mogelijk. Fietsen maakt kinderen namelijk gezonder, gelukkiger en socialer. De Biky Club staat hier centraal in en is dé plek waar alle kinderen op een speelse en educatieve manier leren hoe cool fietsen is.

Bij de Biky Club kun je niet alleen leren fietsen, er zijn ook tal van gave activiteiten en uitdagingen die kinderen activeren om te gaan fietsen.

Kinderen groeien uit hun fiets en hebben om de anderhalf tot twee jaar een nieuwe fiets nodig. Een hele (financiële) opgave waardoor helaas niet ieder kind in Nederland een fiets heeft. Ook culturele redenen maken soms dat kinderen niet fietsen. Biky is daarom dé organisatie die kinderfietsen aanbiedt in abonnementsvorm. Wordt een kind te groot voor de ene fiets? Dan wisselt Biky deze om voor een grotere fiets en gaat de kleinere fiets gerefurbished naar een nieuw kind. De kinderfiets groeit dus met het kind mee. Dit wordt aangeboden aan ouders die het kunnen betalen, maar samen met tal van partijen (zoals overheden en Unicef) organiseert Biky fietsen voor kinderen in mobiliteitsarmoede. Ieder kind in Nederland kan zo fietsgeluk ervaren.

Of Jilt van Schayik en Teun Meulepas weten of de fiets je ver brengt?
Nou, ze fietsten zelf van Amsterdam naar Kaapstad en ontdekten dat de fiets hét middel is tot vrijheid, verbinding en ontdekking.

Update: Veranderingen in de markt hebben Teun en Jilt doen besluiten te stoppen met hun sociale onderneming. Natuurlijk blijven ze voor ons belangrijke IGNITE-ambassadeurs en inspirators. We hopen dan ook dat er tussen de social gamechangers van de toekomst net zulke gemotiveerde wereldveranderaars zitten als zij!

Biky - alle kinderen fietsen