COOK & meer

COOK & meer versterkt taal, talent en netwerk van migrantenvrouwen middels kookactiviteiten voor buurt en bedrijfsleven.

COOK & meer staat voor: Culturele Ontmoeting en Ontdekking via de Keuken. In een beschermde leer- en werkomgeving draagt COOK & meer dan ook bij aan de versterking van niet alleen taal en talent maar ook het netwerk van migrantenvrouwen.

COOK & meer doet dit onder andere met een ‘catering+’ formule. Deze formule houdt in dat vrouwen warme lunches bereiden voor de buurt, bedrijven en speciale doelgroepen. Deze gerechten zijn door de vrouwen zelf-ontwikkelde fusiongerechten op basis van Nederlandse seizoensgroenten. Het COOK-coachingstraject duurt minimaal zes maanden. In dit traject lopen de vrouwen mee met alle aspecten van de bedrijfsvoering zoals inkoop, planning en acquisitie. Zij ontwikkelen zich vervolgens in deze verschillende aspecten afhankelijk van hun interesses en vaardigheden.

Zo ontwikkelen vrouwen de tools om eigen keuzes te maken en hun talenten in te zetten voor een actieve bijdrage aan de maatschappij. De opbrengst van de lunches dekken de lopende kosten, winst wordt geherinvesteerd in het bereiken van nog meer migrantenvrouwen.

www.COOKenmeer.nl

COOK, catering door migrantenvrouwen
COOK, Ida Gorissen
COOK, catering door migrantenvrouwen
COOK, catering door migrantenvrouwen
COOK, in de keuken