De Zaek

IGNITE_Hortus_1

Haalt ongekend potentieel naar boven

Frank, Linda en Nienke zijn de oprichters van De Zaek. Een figuurlijke proeftuin waar mensen met een mentaal randje de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Dit doen zij door te experimenteren en zelf aan de slag te gaan in een van de LABS van deze ambitieuze sociaal onderneming.

Tijdens zijn werk in de GGZ zag initiatiefnemer Frank dat de oplossingen voor mensen met mentale issues vaak onvoldoende aansluiten bij de echte behoefte. Het moet beter en kan met meer aandacht. Daarom startte hij De Zaek. Mensen die door psychische kwetsbaarheden zijn uitgevallen krijgen weer de kans om mee te doen in de maatschappij. 

De Zaek zet zich in om het ongekend potentieel bij mensen naar boven te halen. Het biedt talent daarbij geen hapklare oplossingen, maar stimuleert dat mensen dat zelf gaan ontdekken in één van de verschillende LABS. Denk daarbij aan de klusbus of het mediateam van De Zaek, die kunnen worden ingezet voor opdrachtgevers.

Samen met de talenten en het bedrijfsleven gaat het in de LABS om uitproberen maar ook om rendabel worden. Alleen zo kunnen de talenten echt een eigen leven opbouwen. Allemaal door zelf vanuit intrinsieke motivatie aan de slag te gaan, want echt duurzame verandering komt van binnen. Hierbij wordt altijd gekeken naar wat iemand kan en wil om zo uiteindelijk de juiste job te vinden.

In de nabije toekomst hoopt De Zaek meerdere locaties te hebben in verschillende gemeentes. Met diverse rendabele LABS waar ongekend talent tot bloei kan komen. Trots is het team van De Zaek op de deelname aan de IGNITE Award. Door de coaching en extra kennis willen ze het eigen netwerk vergroten en het concept nog completer en duurzamer te maken. Op weg naar systeemverandering en nog meer sociale impact.