Goejenhandel

IGNITE_Goejenhandel_1

Meer kansen voor jongeren met creatief talent

Norbert is grafisch ontwerper en sociaal ondernemer die zich inzet tegen de kansenongelijkheid voor jongeren. Om zich heen zag hij zoveel potentieel verloren gaan, daar wilde hij wat aan doen. Daarom startte hij Goejenhandel. Een sociale onderneming die jongeren ondersteunt met creatieve workshops waarin zij uitgedaagd worden om uiteindelijk zelf aan de slag te kunnen gaan in de creatieve sector.

 

Goejenhandel wil stigma’s doorbreken en zet zich in voor een inclusieve maatschappij waarin iedereen kansen krijgt en meedoet. Goejenhandel helpt daarom kwetsbare jongeren mét creatief talent maar zonder eigen netwerk of middelen. Goejenhandel begeleidt de jongeren en biedt hun de mogelijkheid om zich te ontplooien en stimuleert eigen talent in te zetten. Daarbij ligt de focus op het brede creatieve proces. Van ontwerp, naar productie tot sales. Zo helpt Goejenhandel de jongeren om een portfolio op te bouwen en daadwerkelijk producten te maken die verkoopbaar zijn. Norbert zet hierbij zijn eigen ervaring en creatieve netwerk in.

 

Goejenhandel verkoopt op dit moment met name textielproducten via eigen site en maakt in opdracht bijvoorbeeld T-shirts. Zo loopt bijvoorbeeld de crew van poppodium 013 met designs van de jonge ontwerpers van Goejenhandel. Ook worden producten verkocht in een oude SRV wagen die o.a. van 22 tot 30 oktober op de Dutch Designweek in Eindhoven staat. Dat zijn mooie mijlpalen, maar het meest trots is Norbert op de ontwikkeling die jongeren doormaken. Daarom hoopt hij dankzij de IGNITE Award nog meer jongeren te kunnen helpen en te kunnen doorgroeien naar een goed gestructureerde sociaal onderneming.

 

Leuk weetje! De SRV wagen van Goejenhandel heeft een sociale geschiedenis en er bestaat zelfs een leuke documentaire over: Leve de vrouw van de SRV. Het kijken waard.