Houtatelier Régine

In deze meubelwerkplaats kunnen jongeren die net even anders in het leven staan hun talenten ontwikkelen.

Houtatelier Régine haalt het mooiste uit hout en uit jongeren. In deze meubelwerkplaats kunnen jongeren, die net even anders in het leven staan, hun talenten ontwikkelen. Om allerlei redenen vindt een grote groep mensen moeilijk de aansluiting met het dagelijks leven, het onderwijs of het bedrijfsleven. Dit geldt specifiek voor jongeren die extra kwetsbaar zijn omdat ze zichzelf in deze levensfase aan het ontdekken zijn. Velen van hen verlaten voortijdig hun opleiding.

In het Houtatelier werken deze jongeren aan hoogwaardige meubelen, interieuroplossingen en woonaccessoires. daarbij krijgen ze de ruimte hun talenten te ontdekken en ontplooien. Zo doen zij het zelfvertrouwen op dat noodzakelijk is voor hun verdere ontwikkeling en uitstroom naar betaald werk of opleiding.

Sociaal ondernemer Régine van Heest ziet veel jongeren met potentie die niet altijd tot hun recht komen. Er vallen dan ook teveel jongeren uit binnen het huidige onderwijssysteem. “Niemand is op de wereld om genegeerd te worden. Je bent er om een bijdrage te leveren. Voor jezelf en om een ander beter te maken. Als talent niet benut wordt is dat zonde. De jongeren die in het onderwijs niet meekomen omdat ze net even anders in het leven staan zijn juist de mensen die de wereld kleur kunnen geven.”

Uiteindelijk wil Régine hen samenbrengen in een talenten lab met verschillende werkplaatsen waar zij hun eigen plek hebben en de producten in een conceptstore verkocht worden.

 

 

Houtatelier Régine
Houtatelier Régine
Houtatelier Régine