Hul Le Kes

Hul Le Kes Library is een kledingbibliotheek met duurzame kleding en een sociaal naaiatelier.

Hul Le Kes ontwikkelt, verkoopt en verhuurt duurzame textiele producten van hoge esthetische waarde met een eigen karakter en verhaal. Hul Le Kes streeft naar een wereld waarin het karakter van mens en natuur naar voren komt in de imperfectie en vergankelijkheid van producten. Aandacht voor de schoonheid van imperfectie, handwerk en ambacht.

In het handwerkatelier worden stoffen en kledingstukken gerepareerd en geverfd door mensen die op de reguliere arbeidsmarkt geen geschikte werkplek vinden. Het productieatelier van Hul Le Kes biedt hen doorstroommogelijkheden. Zij verven, borduren en repareren de kleding. Het team vervaardigt de kleding bijna volledig uit al bestaande materialen en producten. De rust en herhaling van het handwerk werkt therapeutisch. Het biedt hen daardoor de kans sociale- en arbeidsvaardigheden op te doen. De groep werknemers binnen het naaiatelier is zo divers mogelijk. Zo worden oude ambachtelijke technieken overgedragen van de ene generatie op de andere.

Hul Le Kes biedt een nieuw systeem in de mode en herwaardeert haar producten en mensen. Hul Le Kes vraagt aandacht voor de schoonheid van vergankelijkheid, handwerk en ambacht. Voor ondernemers Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer is de imperfectie van hun kleding en medewerkers geen reden om deze links te laten liggen. Het biedt juist een eerlijk uitgangspunt voor karaktervolle producten en een bijzonder team.

Hul Le Kes