InnAut

DSC05987

Begeleidt jongeren naar een passende baan in de techniek.

InnAut biedt jongeren waarbij de aansluiting tot een bepaalde baan niet lukt, een persoonlijk traject tot een volwaardige baan in het technische bedrijfsleven. In deze sector is een grote vraag naar personeel.

Medeoprichter Peter van Putten, werkzaam in de techniek, zag aan de ene kant mooie projecten in het bedrijfsleven en aan de andere kant grote aantallen, zeer talentvolle, jongeren thuis zitten. Vaak op school uitgevallen, niet de kans tot een opleiding gehad of zelfs met diploma geen betaalde baan.

DSC05964

Met InnAut slaan Peter van Putten en Hanna du Pré de brug tussen deze twee werelden. Hier werken jongeren aan hun technische-, werknemers- en sociale vaardigheden. “Deze jongeren denken vaak anders dan het gros van de mensen, juist naar die kwaliteit ligt de grote vraag uit het bedrijfsleven.” Bij InnAut is het geen uitzondering wanneer een jongere met een unieke oplossing komt die effectiever blijkt dan de oude werkwijze.

DSC05993

Bijzonder aan de werkwijze is dat InnAut al direct vanaf de start van een jongere het bedrijfsleven bij hun ontwikkeling betrekt. Voor de jongeren wordt een persoonlijk traject samengesteld met nadruk op talent en talentontwikkeling. Daarnaast wordt er een koppeling gemaakt tussen overheid, onderwijs, zorg en bedrijfsleven door concreet met elkaar aan de slag te gaan. Door een nauwe samenwerking met bedrijven ontdekken en ontwikkelen de jongeren hun talent in een richting waar ook vraag naar is.

Dit maakt dat de uitstromende jongeren door het bedrijfsleven als talent worden gezien. De uitstroom naar een betaalde baan is dan niet meer dan logisch.

In de toekomst hoopt InnAut dit traject met groepen van maximaal 20 jongeren te draaien.

DSC05987