Join Us

Join Us streeft naar een samenleving waarin alle jongeren ergens bij horen en zichzelf kunnen zijn in contact met anderen.

Om dat contact te kunnen maken heb je sociale vaardigheden nodig zoals gespreksvaardigheden, sociaal bewustzijn en relationele vaardigheden. Join us is er voor jongeren die daar moeite mee hebben.

"Tijdens leuke en gezellige avonden werken de jongeren bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, het invullen van vrije tijd en het opbouwen en onderhouden van een eigen passend netwerk.”

Tijdens haar werk als ambulant begeleidster merkte Jolanda van Gerwe dat jongeren meer contact wilden met elkaar maar toch bleven hangen in bijvoorbeeld gamen. Ambulante begeleiding bleek onvoldoende toereikend. Zij bereikte daarmee voornamelijk diegenen waarbij gedrag al tot een probleem is geworden. “Dat moet anders, dacht ik.”

Jolanda van Gerwe - Join us pitch IGNITE

“In samenwerking met gemeente Meierijstad ben ik Join us gestart. Jongeren vonden het spannend maar kwamen én veranderden. Dat proces is keer op keer zo mooi om te zien. Inmiddels is Join us een stichting en actief in meerdere gemeenten. Als stichting kunnen we nog meer jongeren helpen. Dat maakt me ontzettend blij en trots”.

www.join-us.nu

Zet echte sociale verandering in gang!

Met ons intensieve trainingstraject en een geldbedrag van € 100.000.

Meer info