Knoop

IGNITE_Indehand_1

Creatief café waarin meedoen centraal staat

Esther en Nikki zagen in hun baan als psycholoog het onbenut potentieel van cliënten. Daarnaast hadden zij de wens om dichter bij het dagelijks leven van cliënten te staan. Daarom startten zij Knoop. Een sociale onderneming die zich inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. 

Mensen die thuis zitten en vereenzamen weer laten meedoen in de samenleving. Dat wil Knoop bereiken met een creatief café waar goede kwaliteit gebak, koffie, broodjes, soep en zelfgemaakte duurzame textielproducten te koop zijn. Natuurlijk allemaal gemaakt door de mensen die weer meedoen.

Knoop helpt deelnemers om meer grip te krijgen op hun leven door met hun handen te werken en in contact te zijn met anderen. Het café is een levendige plek waar mensen zich op hun gemak voelen en zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Daarnaast zullen er creatieve workshops plaatsvinden voor iedereen die dat leuk vindt. Al met al een ontmoetingsplek voor niet alleen deelnemers, maar ook voor mensen uit de buurt. 

Daarnaast willen Esther en Nikki single session therapy gaan aanbieden. Een therapievorm waarbij mensen op een laagdrempelige manier kunnen sparren over iets waar ze tegenaan lopen. Om zo mensen te helpen en ook het stigma rondom psychische ziekte te doorbreken.

Uitstroom van deelnemers naar betaald werk, vrijwilligerswerk of een opleiding is het grote doel van Knoop. Op deze manier kunnen deelnemers zichzelf beter leren kennen, zelfvertrouwen opbouwen, re-integreren en weer meedoen in de maatschappij.

Boordevol goede ideeën en energie gaan Esther en Nikki het sociale ondernemerschap aan. Ze hebben heel veel zin om mee te doen aan de IGNITE Award en weten zeker dat het hun sociale onderneming een vliegende start zal geven. 

IGNITE_Indehand_3