Malus

Erwin van der Aa - Malus

Ambachtelijke sappen geproduceerd door bijzondere jongeren.

Dit bijzondere saplokaal biedt jongeren een stap richting de arbeidsmarkt. Malus maakt heerlijk appelsap en cider op ambachtelijke wijze. De sappen worden verkocht bij lokale horeca gelegenheden. Het productieproces leent zich goed voor het werken met jongeren die behoefte hebben aan een rustige en duidelijke werkomgeving. Medeoprichter Erwin van der Aa werkte bij een zorgorganisatie voor jongeren en zag met Malus de kans om het aanbod nog beter op de doelgroep af te stemmen. “We bieden onze medewerkers de tijd en begeleiding om nieuwe vaardigheden aan te leren en zich te ontwikkelen tot waar ze willen zijn.”

Malus

Na de pilotfase is het tijd om nu echt van start te gaan. De komende tijd staat in het teken van onderzoeken hoe zij hun toekomstige deelnemers zo goed mogelijk kunnen bereiken. Het opgebouwde netwerk bij jeugdinstanties en zorginstellingen van medeoprichters Erwin van der Aa en Hilde Engel zal daarbij zeker van pas komen.

In de toekomst streeft Malus naar het verhogen van de productie terwijl het welzijn van de jongeren de hoogste prioriteit blijft.

Malus

Deelnemer Guus

Deelnemer Guus: “hier ben ik op mijn plek, kan ik met mijn handen werken en heb ik geen last van piekergedachten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en dat maakt het ook zo mooi. Ik zou de sappen graag op verschillende locaties zien. Zo kunnen we een zo groot mogelijke impact maken en nog vele Guussen plek bieden.”