Phood Farm

IGNITE_Phoodfarm_1

Duurzaam en sociaal verbouwen in de stad

Tim en Liza zijn twee van de oprichters van Phood Farm. Een sociaal onderneming die mensen weer leert om verantwoordelijkheid te nemen over de eigen voedselproductie. Daarnaast geeft het kwetsbare mensen de ruimte om weer een plek te vinden in de samenleving door te tuinieren in de eigen urban farm.

 

Leren loslaten en inspiratie uit de natuur halen. In balans zijn en omgaan met je interne wereld. Zo maar wat dagelijkse wijsheden die Tim tijdens een 3-jarige studie Tai Chi leerde. Niet alleen Tim, maar alle oprichters bij Phood Farm hebben een achtergrond in Tai Chi. De filosofie wordt dan ook praktisch toegepast in de bedrijfsvoering en in de begeleiding van de deelnemers die moeilijk hun draai kunnen vinden in de maatschappij. 

 

Denk daarbij aan jongeren met autisme, een burn-out of die worstelen met een verslaving. Bij Phood Farm staat hun persoonlijke groei centraal en werken ze aan zelfvertrouwen terwijl ze tuinieren op de farm. Met als doel om iemand weer aan betaald werk te helpen. Bij Phood Farm spreken ze van een bijzondere combinatie van outer en inner gardening. Werken aan de natuur én jezelf terwijl je tuiniert.

 

Diverse bladgroenten die worden verbouwd in de indoor urban farm en buiten in het voedselbos, worden verkocht in groentepakketten. Klanten van Phood Farm krijgen korting op de groenten, in ruil daarvoor helpen ze een aantal uur per week mee. Zo leren zij over het groeiproces en leren klanten en deelnemers elkaar kennen in een veilige omgeving. Zo verbindt Phood Farm twee werelden en creëert het een nieuwe samenleving.

Over vijf jaar willen de oprichters twintig urban farms met lokale communities gecreëerd hebben. Waarbij eigen mensen de lokale voedselproductie runnen. Phood Farm hoopt door het traject van IGNITE Award de onderneming nog beter neer te zetten om hun droom te realiseren en nog meer impact te maken.