Puur Betuws

Puur Betuws verkoopt streekproducten via haar webshop waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de distributie verzorgen.

Puur Betuws heeft oog voor mens én natuur. Ze creëert werkgelegenheid en bevordert de verkoop van streekproducten. Zo maakt zij een zo groot mogelijk verschil met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

De medewerkers van Puur Betuws halen met elektrische bestelbusjes de producten op bij de boer of teler. Ze verwerken de bestellingen in het magazijn en leveren deze vervolgens af bij de klant. Zo ontstaat er een zo klein mogelijke keten. Dit draagt bij aan lagere CO2 uitstoot door het terugdringen van het transport, het bevorderen van de biodiversiteit door variatie aan producten én een eerlijkere prijs voor de boer door het wegvallen van tussenpartijen.

Het proces van de producten bij de boer ophalen, terugkomen, orders pikken en bestellingen afleveren biedt de werknemers van Puur Betuws de structuur en het ritme dat deze doelgroep nodig heeft. “Het gaat erom gezond te worden, mee te doen in de maatschappij. Dat je wat te vertellen hebt als je ’s avonds thuiskomt. Als je bij een boer komt die zegt ‘kom, dan gaan we even samen de spullen in de loods ophalen’, dan kom je buiten je bekende wereld.”

“Je ziet mensen opbloeien, je ziet hun multi-problematiek langzaam afnemen tot het moment dat ze klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt. Dan heb je iemand opgeleid om op een andere bezorgwagen te kunnen rijden zoals bijvoorbeeld bij de Albert Heijn.”

Ondernemer Koen Poldervaart is ontzettend trots op deze regio en alles wat deze te bieden heeft. Puur Betuws; Lokaal, sociaal, lekker!

Puur Betuws
Puur Betuws
Puur Betuws
Koen Poldervaart

Het gezicht achter Puur Betuws: ondernemer Koen Poldervaart