Scootbezorgd.nl

Scootbezorgd (3)

De inclusieve bezorgdienst

Frouke en Myrthe kennen elkaar van de kunstacademie waar ze studeerden. Ze vonden elkaar in hun ambitie om met hun werk sociale impact te maken. Ze vroegen zich af of hulpmiddelen voor mensen met een beperking op een andere manier ingezet kunnen worden. Het idee voor een bezorgdienst met scootmobielen was geboren.

Scootbezorgd.nl is een sociaal onderneming die ervoor zorgt dat mensen met een afstand op de arbeidsmarkt weer kunnen werken door op een scootmobiel pakketjes te bezorgen. Deze bezorgdienst ontstond tijdens hun studie als een project waarmee ze ontmoetingen wilden creëren tussen mensen die elkaar normaal niet zo snel zouden spreken. Toen ze inzagen hoe groot het personeelstekort bij pakketdiensten was en hoe groot de groep met mensen is die vereenzamen omdat ze niet mee kunnen meedraaien in een ‘normale’ job. Voelde Frouke en Myrthe dat ze sociaal goud in handen hadden.

In een sector waar niet altijd op de meest respectvolle manier wordt omgegaan met mensen wil Scootbezorgd.nl het verschil maken en laten zien dat het wél mensvriendelijk en sociaal kan. Het succes van de eerste pilot is opgevallen en Frouke en Myrthe krijgen vanuit allerlei hoeken positieve steunbetuigingen. Ook loopt hun mailbox over met mensen die voor ze aan de slag willen gaan als bezorger.

Gezamenlijk met medewerkers laten ze het bedrijf groeien. Zo hebben de bezorgers een stem en invloed op welke kant het bedrijf op gaat. Een echt inclusieve bedrijfsvoering dus. De jonge sociaal ondernemers hebben veel zin om mee te doen aan de IGNITE Award en hopen dankzij extra kennis door te kunnen groeien. Zodat Scootbezorgd.nl in meerdere steden beschikbaar is en heel Nederland de gele scootmobielen herkend en zegt; YES daar gaat er weer eentje!

Scootbezorgd (1)