Sheltersuit Factory

Een sociaal naaiatelier waar nieuwe Nederlanders restmaterialen upcyclen tot nieuwe textielproducten.

De IGNITE Award publieksprijs 2019 ging naar Sheltersuit Factory uit Enschede. Ondernemers Youp Meek en Bas Timmer maken met hun stichting jassen voor daklozen die tevens dienen als slaapzak. Om de ‘Sheltersuit’ te kunnen bekostigen verkopen zij rugzakken die worden gemaakt met hulp van medewerkers met een migratieachtergrond.

Warmte, bescherming en waardigheid voor iedereen, ongeacht de reden dat iemand in de kou leeft. Daar zet het team van Sheltersuit zich voor in. Dit doen zij bijvoorbeeld met de Sheltersuit; een wind- en waterdichte jas die bovendien getransformeerd kan worden tot slaapzak. Deze jas beschermt de drager tegen de vaak barre weersomstandigheden.

De Sheltersuit Factory verwerkt zoveel mogelijk restmateriaal tot Sheltersuits en andere textiele producten. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het bijzonder mensen met een migratie achtergrond. Zij doen werkervaring op, verkrijgen scholing en vergroten hun sociale netwerk.

Neem jij producten of diensten af bij Sheltersuits? Dan help je mensen uit de kou, geef je anderen de kans werkervaring op te doen én draag je bij aan de vermindering van afvalstromen.

www.sheltersuit.com

publieksprijs Sheltersuit
Sheltersuit, samenwerking medewerkers
Sheltersuit, medewerker
Sheltersuit, naaiatelier
Sheltersuit Bas Timmer Youp Meek