Stamps

IGNITE_Stamps_1

Je staat er niet alleen voor

Tess en Pien zijn moeder en dochter en sinds een klein jaar samen actief bezig met Stamps. Een sociale onderneming die mensen die in een emotioneel moeilijke situatie zitten helpt om op een laagdrempelige manier te communiceren met dierbaren en kennissen.

 

Als ex-kankerpatiënt weet Pien uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om je omgeving te informeren en te betrekken in je situatie. Bovendien is het voor naasten soms ook lastig om te weten of je wel zit te wachten op een berichtje. Tijdens haar eigen reis naar gezondheid gebruikte Pien daarom een bekende reisblog om haar verhaal van zich af te schrijven en te delen. Dat werkte niet alleen goed voor de verwerking, het zorgde ook voor meer begrip en een eenvoudige manier voor naasten om haar reis te volgen en mee te leven. 

 

Het idee voor Stamps was geboren. Een app waar mensen in openheid en op hun eigen moment hun persoonlijke verhaal kunnen delen. Stamps is er voor iedereen die in een emotionele reis zit en dit wil delen. Dit kunnen mensen met een chronische ziekte zijn, maar ook kankerpatiënten, mensen die moeite hebben om een kind te krijgen of een mentale ziekte hebben. Bij Stamps is iedereen welkom. Hiermee willen ze niet alleen taboes doorbreken, maar vooral begrip creëren voor de situatie waar mensen in zitten. Stamps maakt het zo makkelijker voor zowel de schrijver als de lezer.

 

Inmiddels is de app live en delen de eerste schrijvers hun verhaal. Ook kunnen lezers kaartjes en cadeautjes sturen naar schrijvers. Tess en Pien hebben nog veel meer ideeën waarover ze met de experts van de IGNITE Award willen sparren. Om zo de volgende stap te zetten; Stamps als dé plek waar je naartoe gaat als jouw persoonlijke verhaal wilt delen.