Taaly

IGNITE_Taaly_1

Verbindt nieuwe Nederlanders met taalmaatjes

Zoals de naam al doet vermoeden zet deze sociaal onderneming zich in voor taal. Toen Shadi voor de oorlog in zijn thuisland Jemen naar Nederland vluchtte, zag hij hoe belangrijk het is om snel de taal te kunnen spreken. Daarom zet hij zich in om nieuwe Nederlanders te helpen om makkelijker hun nieuwe taal te leren.

Nieuwe vrienden maken, aan het werk komen, goed contact met de gemeente. Taal is voor velen helaas nog een hobbel om echt mee te komen in de samenleving. Zonde! Want er gaat veel potentieel verloren en mensen kunnen vereenzamen. Daarom ontwikkelde Shadi, Taaly. Een app die nieuwe Nederlanders met een klein eigen netwerk verbindt aan taalmaatjes die hen kunnen helpen met het oefenen van de taal. Zo verbindt Taaly vluchtelingen, asielzoekers, internationale studenten, expats en arbeidsmigranten aan Nederlanders die zich hen graag willen helpen.

Shadi heeft een ICT en Business Bachelor en was van jongs af aan al ondernemend bezig in zijn thuisland Jemen. Hij raakte geïnspireerd door de ondernemers die sociale impact wilden maken met hun onderneming. Alles kwam samen toen hij in Nederland realiseerde dat taal de sleutel is om echt mee te doen en verder te komen.

Taaly begon als een Whatsappgroepje waarin Shadi mensen met elkaar verbond. Inmiddels is het een compleet platform geworden waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Iedere keer als er een goede match gemaakt wordt tussen maatjes en deelnemers glimt Shadi van trots. Ook is hij erg blij met de nieuwe samenwerking met een taalschool in Amsterdam. Taaly hoopt door de IGNITE Award de volgende stap te kunnen zetten. Doorgroeien naar een onderneming met een duidelijke structuur en met een professioneel netwerk om nog meer mensen te kunnen helpen Nederlands te leren spreken.