Toespijs

IGNITE_Toespijs_1

De keuken voor iedereen

Glenda was in de bijstand beland en voelde dat ze vastzat. Ze wilde meer van betekenis zijn voor anderen en haar passie voor koken uitoefenen. Daarom startte deze powervrouw tijdens de coronapandemie Surinaams restaurant Toespijs – Feel Good Food. Ze helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door bij haar aan de slag te gaan. 

Door te leren, te werken en in contact te zijn met elkaar ontstaan er mooie en vooral ook lekkere dingen bij Glenda in de keuken. Toespijs is een positieve plek waar je mag zijn wie je bent en je jezelf kunt ontwikkelen op jouw manier en tempo.

Toen Glenda uit Suriname terugverhuisde om voor haar dochter te zorgen kwam ze in de bijstand terecht, maar ze wist altijd al dat ze wilde ondernemen. Ze had simpelweg de kennis en de tools nog niet om het te doen. Dankzij een coaching traject vond Glenda de drive die ze wil delen en inzetten om andere mensen met een uitkering te helpen. De drive om Toespijs tot leven te brengen.

Zo helpt Toespijs mensen met een minima in Zoetermeer door maaltijden te doneren. Het plan is om dit meer gestructureerd te gaan doen, met een eigen platform waarbij gezinnen die het krap hebben maaltijden kunnen krijgen voor een klein prijsje. Ook wil Glenda vaste werkplekken bieden aan mensen die niet mee kunnen komen. Of ze nu afhankelijk zijn van een uitkering of een beperking hebben. Glenda wil hen helpen want ze weet uit eigen ervaring hoe het is en wil haar passie inzetten om iets goeds te doen.

De ambitieuze Glenda is vereerd om mee te mogen doen aan de IGNITE Award. Ze wil nog beter leren om haar sociaal onderneming te laten groeien op een manier die geld oplevert zodat ze nog meer mensen kan helpen.