Tworby

Tworby maakt van iedere fiets een driewieler zodat mensen langer op hun eigen fiets kunnen blijven fietsen.

De Tworby ombouwmodule houdt mensen langer, veiliger en duurzamer mobiel met behoud van hun eigen fiets. Ouderen, maar ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, stoppen vaak met fietsen door onzekerheid na een val, gebrek aan kracht, instabiliteit of een blessure. Een nieuwe driewieler is voor velen te kostbaar terwijl de fiets in een groot deel van de gevallen het enige vervoersmiddel is waarmee zij zich kunnen verplaatsen. Stoppen met fietsen tast hiermee de zelfredzaamheid, vitaliteit en het sociale leven aan.

Tworby wil dat mensen langer en zelfstandig blijven fietsen waardoor zij hun autonomie bewaren en onderdeel uit blijven maken van hun sociale netwerk. De Tworby ombouwmodule maakt van de eigen fiets een driewieler, heeft een zeer korte levertijd en is een financieel aantrekkelijk alternatief voor de aanschaf van een nieuwe driewieler. Door het achterwiel uit de tweewieler te halen en de Tworby module terug te plaatsen wordt de fiets vakkundig en snel omgebouwd tot een driewieler.

Fietsen is een populaire hobby voor 65+’ers maar het is niet zonder gevaren. Deze doelgroep heeft drie keer meer kans om een ongeluk te krijgen. Bij 75+’ers is die kans twaalf keer zo groot. Wanneer mensen gevallen zijn kunnen of durven ze vaak niet meer te fietsen. Lopen lukt voor deze doelgroep in veel gevallen slechts op korte afstanden en autorijden is vaak ook geen optie.

Reguliere driewielers zijn erg kostbaar en daardoor lang niet voor iedereen een reële oplossing. Veel mensen stoppen daarom met fietsen en leveren een groot deel van hun zelfstandigheid en bewegingsvrijheid in.

Bob van den Berg wil er met Tworby voor zorgen dat mensen langer en veiliger mobiel blijven met behoud van hun eigen fiets.

 

Tworby
Tworby