Uit de Buurtfabriek

In 2018 won Uit de Buurtfabriek de publieksprijs. Deze Eindhovense onderneming faciliteert co-creatie van uniek kwaliteitsmeubilair binnen een sociale werkomgeving.

Vrijwilligers en begeleiders maken in teamverband in een machinale werkplaats hoogwaardige houten producten zoals tafel of banken. Deze producten zijn ontworpen door ontwerpers van Uit de Buurtfabriek of door beginnende Eindhovense designers.

Uit de Buurtfabriek verbindt ontwerpers, vrijwilligers en organisaties om zo maatschappelijke impact te creëren.

De teamleden leren ‘al doende’ hoe ze meubels kunnen maken, hoe ze in een team kunnen werken en hoe ze verantwoord kunnen werken in een werkomgeving. Uit de Buurtfabriek biedt hen een plek waar ze zich gewaardeerd voelen en iets voor zichzelf en voor anderen kunnen doen. Het feit dat ze deel uitmaken van Uit de Buurtfabriek geeft het dagelijkse leven meer betekenis en structuur.

Uit de Buurtfabriek Eindhoven

Uit de Buurtfabriek laat mensen op een laagdrempelige manier deel uitmaken van een sterk team. Elk teamlid wordt in staat gesteld een nuttige bijdrage te leveren aan het werkproces en aan het uiteindelijke product. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en het maakt de stap naar bijvoorbeeld werk of een andere zinvolle daginvulling kleiner.

www.uitdebuurtfabriek.nl

UitdeBuurtfabriek2017_2

Zet echte sociale verandering in gang!

Met ons intensieve trainingstraject en een geldbedrag van € 100.000.

Meer info