IGNITE Award 2015

Op donderdag 1 oktober 2015 vond de uitreiking plaats  van de eerste editie van de IGNITE Award. De eerste prijs ging naar het klus- en opleidingsbedrijf Mevrouw Spijker uit Arnhem.   De jury was lovend over de manier waarop Mevrouw Spijker vrouwen uit de bijstand meer zelf- vertrouwen geeft en hun zelfredzaamheid vergroot. Stadsboom uit Nijmegen werd runner-up.

Finalisten

Winnaar 1e prijs
Mevrouw Spijker

Winnaar 2e prijs
Stadsboom

maakt van bomen met geschiedenis, houten meubels en gebruiksartikelen met een nieuw verhaal. De werkplaats is een opleiding- en trainingsplaats waarbinnen medewerkers begeleid worden op hun weg terug naar de arbeidsmarkt.

Versfabriek

koppelt voedselverspilling aan sociale voedselproductie. Reststromen en afval vormen de basis voor lekkere soepen, smakelijke sauzen en verse oesterzwammen.

Dukskoen

biedt een leer/werkomgeving aan mensen met een bijstandsuitkering. In de fabriek wordt het ambacht van de schoenmaker bijgebracht en ingezet voor de productie van een duurzame schoenenlijn.

Hoteldebotel

biedt als hostel een sociaal alternatief op verblijven, doordat er jongeren werken met gedragsproblemen.

Make your Own

Coaches

Helmer Schukken, IGNITE coach 2015

Helmer Schukken heeft twee succesvolle social enterprises opgezet en is investeerder bij Social Impact Ventures. Helmer heeft veel kennis over fondsenwerving, marketing en verkoop, financiële structurering en het optimaliseren van processen. Als coach bouwt hij graag samen met sociaal ondernemers aan het financieel succesvol laten worden van hun bedrijven. Het realiseren van sociale impact geeft extra voldoening.

Annette Gudde, coach IGNITE 2015

Annette Gudde ondersteunt als ervaren business coach en adviseur ondernemingen met een maatschappelijke doel- stelling. Zij richt zich daarbij op zowel zakelijk inhoudelijke aspecten als de persoonlijke ontwikkeling van de mensen binnen de onderneming. Annette combineert haar strate- gische blik met een empathische houding en weet daardoor mensen te inspireren zinvolle veranderingen in gang te zetten.

Marcel de Groen, IGNITE coach 2015

Marcel de Groen helpt als ervaren coach veel startende ondernemers hun talenten te ontplooien en zichtbaar te zijn. In zijn werkwijze is Marcel doel èn procesgericht, ambitieus, gefocust en gericht op kwaliteits- en talentontwikkeling. Door goed te luisteren en te begrijpen, onderzoekt hij samen met ondernemers welke vaardigheden ontwikkeld moeten worden om succeskansen te vergroten.

Juryleden

Willemijn Verloop, juryvoorzitter IGNITE 2015

Willemijn Verloop

Willemijn Verloop richtte op 24-jarige leeftijd War Child op en gaf 15 jaar leiding aan de organisatie. Sinds 2001 is zij actief als toezichthouder op het gebied van mensenrechten, duurzaamheid, cultuur en ontwikkeling, zowel in het maatschappelijke veld als voor het bedrijfsleven. Willemijn startte in 2012 samen met Mark Hillen Social Enterprise NL. Via dit platform zet zich zij in voor de ontwikkeling en groei van de sociale ondernemers sector in Nederland. Daarnaast is zij sinds 2014 oprichter/partner van Social Impact Ventures NL.

Bart Hartman, jury IGNITE 2015

Bart Hartman

begon zijn loopbaan als consultant bij McKinsey & Company en was daarna als ondernemer betrokken bij het opzetten en transformeren van circa 15 bedrijven. Vanuit de overtuiging dat ondernemerschap een effectiever middel is om armoede te bestrijden dan traditionele liefdadigheid, richtte Bart NOTS Impact Enterprises op. NOTS verbetert de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden door hen te voorzien van microkredieten en duurzame energie.

Edward van der Marel, jurylid IGNITE 2015

Edward van der Marel

startte na zijn studies bedrijfskunde en economie zijn carrière in de financiële sector, waarbij zijn focus lag op venture capital. Zijn motto is dromen, denken, doen & doorzetten. Sinds 1999 participeert hij in jonge vernieuwende bedrijven. Sinds 2017 is Edward mede-eigenaar van restaurantketen Spaghetteria. Naast succesvol ondernemer en investeerder is Edward ook actief met een eigen fonds, waarmee hij ondersteuning biedt aan goede doelen.

Egbert Reijnen, jurylid IGNITE 2015

Egbert Reijnen

heeft een gerespecteerde staat van dienst in de Geestelijke Gezondheid sector. De afgelopen 15 jaar was hij actief als voorzitter van de Raad van Bestuur bij het dr. Leo Kannerhuis: het kennis- en expertisecentrum op het gebied van autisme in Nederland. Egbert is een groot voorstander van vernieuwing in de zorg. Recent startte hij Quli, een innovatief digitaal platform, dat individuen de regie geeft over hun eigen zorgdossier.