IGNITE Award 2017

Op 30 november 2017 vond de finale plaats van de derde editie van de IGNITE Award. Juryvoorzitter Marieke van Loon: “Deze ondernemers zien niet alleen mogelijkheden en kansen voor het oplossen van sociaal maatschappelijke problemen, ze doen het ook echt! Ik hoop dat dit ook anderen inspireert in het sociaal ondernemen en dat het als een olievlek gaat werken.”

Finalisten 2017

Winnaar 1e prijs
TriUnity

TriUnity biedt een integrale leermethode aan op ontwikkeling naar werk voor autistische jongeren. Specifiek gericht op het talent van deze jongeren met een diploma als resultaat.

Winnaar 2e prijs
De Voorwerkers

De Voorwerkers zorgen voor montage en assemblage van verschillende technische apparaten. In de werkplaats bieden zij een leer- werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kozie

Art officials heeft de Kozie productfamilie ontwikkeld: een aaibaar modulair wandobject en een draadloos kussen. Aanraking van de producten genereert muziek en geluid dat een positief effect heeft op dementerende ouderen.

BUUR

BUUR is dé plek in Brakkenstein waar de buurt samenkomt om te eten, drinken en te ontmoeten. Ook bieden zij beschutte leerwerkplekken aan jongeren die het binnen het reguliere onderwijs niet redden.

FAIR coffins

FAIR coffins vervaardigt ecologische uitvaartkisten. Het volledige productie proces is ingericht op de mogelijkheden van mensen met arbeidsbeperking. Eerlijk in alle opzichten: materiaal, productie en prijs.

Fraenck

Fraenck fis een duurzaam modellabel met een collectie van tassen, laptophoezen en etuis. In de winkel en het atelier krijgen mensen met afstand tot arbeidsmarkt begeleiding en een waardevolle leer- werkplek.

Coaches 2017

Janine Tillema, coach IGNITE 2017

Janine Tillema werkte meerdere jaren als advocaat en bedrijfsjurist. Het ondernemerschap kwam bij toeval op haar pad en bleek haar op het lijf geschreven. Zij richtte Paula’s Choice Europe op, de enige distributeur van het gelijknamige Amerikaanse skincare merk, en bouwde het label in 12 jaar tijd uit in heel Europa. Janine schakelt makkelijk tussen visie en uitvoering en weet mensen te inspireren en motiveren mee te groeien met de organisatie. Kennis en ervaring die zij als coach inzet om social startups te ondersteunen bij de groei en verdere ontwikkeling van hun bedrijf.

Frans van Schijndel, coach IGNITE 2017

Frans van Schijndel zette als bedrijfseconoom met expertise in marketing & sales in de business-to-business branche een groot ICT-bedrijf op. Dat hij uitbouwde met verschillende werkmaatschappijen. Ken je markt, weet wat je klant wil en richt je organisatie daar goed op in. Richtlijnen die hij als coach de afgelopen 15 jaar ook overbracht aan ondernemers, managers en directeuren in de profit en non-profit sector. Frans zijn stijl van coaching is direct, soms provocatief, maar altijd met humor en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsvaardigheden.

Peter Hobbelen, coach IGNITE 2017

Peter Hobbelen vindt dat het niet alleen anders moet, hij laat ook zien dat het anders kan. Voor hem is sociaal ondernemen het ultieme ondernemen. Na een internationale carrière in de luchtvaart, werkte hij aan de top bij twee grote sociale werkvoorzieningen (SW). In 2010 richtte hij de Meewerkers op, van waaruit hij voormalige bedrijfsonderdelen van de SW voorzette in succesvolle private sociale ondernemingen. Als coach helpt hij ondernemers afgewogen keuzes te maken, om zo noodzakelijke risico´s te durven nemen. Idealisme & realiteitsbesef zijn daarbij cruciaal.

Juryleden 2017

Marieke van Loon, juryvoorzitter IGNITE 2017

Marieke van Loon – juryvoorzitter

is partner bij Clavis Family Office in Den Bosch. Marieke heeft een jarenlange brede ‘hands-on’ ervaring in private wealth. Zij ondersteunt families met vermogensplanning en -overdracht, stelt met haar cliënten de beleggings- en investeringsportefeuilles samen en begeleidt alle processen rondom het familievermogen. Mede vanuit haar persoonlijke interesse, spreekt Marieke regelmatig met cliënten over het belang van impact investeren.

Marieke van Loon, jurylid IGNITE Award 2017

Kees Klomp

werkte jaren als marketeer en businessdeveloper bij grote reclamebureaus. Sinds 2005 zet hij deze expertise in als adviseur, mentor en lector op het gebied van de betekeniseconomie. Waarbij het zoals bij sociaal ondernemen gaat om het creëren van maatschappelijke waarde, in plaats van eindeloze financiële winst. Kees schreef de bestseller ‘Handboek betekenisvol Ondernemen’ en zette Purpose People op waarmee hij sociaal ondernemers een podium biedt.

Jacoline Plomp_jurylid IGNITE Award 2017

Jacoline Plomp

is partner bij impact adviesbureau Avance. Vanuit verschillende functies heeft zij al meer dan 15 jaar ervaring in impactevaluaties en -advies voor maatschappelijke organisaties, bedrijven en impactfinanciers. Gespecialiseerd in impact management, denkt zij mee hoe organisaties systemen kunnen opzetten om hun impact zelf te monitoren en daarop te sturen om zo hun maatschappelijke toegevoegde waarde te vergroten.

Bart Dura, jurylid IGNITE 2017

Bart Dura

heeft in 25 jaar tijd een gerespecteerde staat van dienst opgebouwd als ondernemer in de vastgoedbranche. Impact Vastgoed, waar hij directielid is, verzorgt de aan- en verkoop, verhuur en renovatie van onroerend goed in heel Nederland. Bart is ook actief als vastgoedinvesteerder, waarbij hij een bijzondere interesse heeft voor (vastgoed)projecten met een maatschappelijk karakter. Wat ook blijkt uit zijn betrokkenheid als bestuurder bij Stichting Job Dura Fonds.