Refugee Team wint IGNITE Award 2018

Het Refugee Team helpt vluchtelingen werkervaring op doen als vrijwilliger bij evenementen. Als tegenprestatie voor deze extra helpende handen, brengen eventmanagers Refugee Team in contact met hun bedrijvennetwerk van sponsoren en leveranciers. Binnen dit netwerk helpt Refugee Team haar teamleden aan een passende vervolgstap. Dankzij het traject van Refugee Team doen vluchtelingen werkervaring op, komen zij in contact met nieuwe mensen en kunnen zij de Nederlandse taal oefenen. Bovendien vindt 70% van hun teamleden via het vrijwilligerswerk bij evenementen binnen een jaar aan baan, stage of opleidingsplek.

Runner up

De twee prijs ging naar Butterfly Effect, zij verbinden mensen door het verhuren van tiny houses op zorglocaties, nieuwe bewoners worden vrijwilligers. Daardoor ontstaat een rijker sociaal leven voor alle partijen, zoals hun proof-of-concept in Rosmalen aantoont.

Finalisten

Refugee Team

Refugee Team brengt evenementenorganisaties die staan te springen om extra vrijwilligers in contact met statushouders met als doel deze groep mensen door vrijwilligersactiviteiten sneller en beter te laten integreren.

Butterfly Effect

Butterfly effect verbindt mensen met en zonder handicap, door Tiny houses te plaatsen op terreinen van zorgorganisaties. Deze woningen verhuren zij aan maatschappelijk betrokken huurders. Huurders worden vrijwilligers op locatie.

De Publieksprijs ging naar Uit de Buurtfabriek

Uit de Buurtfabriek is een werkplaats waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, ontwerpers en makers samenwerken om mooie maatmeubels te maken voor bedrijven, sociale organisaties en particulieren in Eindhoven.

Join us

Join us pakt eenzaamheid vroegtijdig aan. Jongeren worden met elkaar in contact gebracht en werken samen met professionele begeleiders aan de onderliggende mechanismen van eenzaamheid en worden zo sociaal redzamer.

Dutch Newcomer Recruitment

Dutch Newcomer Recruitment begeleidt nieuwe Nederlanders naar werk. Ze coachen kandidaten in het sollicitatieproces en helpen hen arbeidsfit te worden. Met de best passende baan als resultaat.

Nibblr

De Nibblr app maakt het makkelijker dan ooit voor mensen om weer samen te komen om van goed eten en goed gezelschap te genieten. Door te delen, wordt iedereen, stapje voor stapje, maaltijd voor maaltijd, dichter bij elkaar gebracht.

Jurypanel

Edward van der Marel, jurylid IGNITE 2015

Edward van der Marel

startte na zijn studies bedrijfskunde en economie zijn carrière in de financiële sector, waarbij zijn focus lag op venture capital. Zijn motto is dromen, denken, doen & doorzetten. Sinds 1999 participeert hij in jonge vernieuwende bedrijven. Sinds 2017 is Edward mede-eigenaar van restaurantketen Spaghetteria. Naast succesvol ondernemer en investeerder is Edward ook actief met een eigen fonds, waarmee hij ondersteuning biedt aan goede doelen.

Jacoline Plomp_jurylid IGNITE Award 2017

Jacoline Plomp

is partner bij impact adviesbureau Avance. Vanuit verschillende functies heeft zij al meer dan 15 jaar ervaring in impactevaluaties en -advies voor maatschappelijke organisaties, bedrijven en impactfinanciers. Gespecialiseerd in impact management, denkt zij mee hoe organisaties systemen kunnen opzetten om hun impact zelf te monitoren en daarop te sturen om zo hun maatschappelijke toegevoegde waarde te vergroten.

Eva Walraven IGNITE jury

Eva Walraven

is directeur van Bakkerscafé Nijmegen. Deze biologische bakkerij met lunchroom biedt een stimulerende werkplek voor mensen met een kwetsbare positie in de samenleving. Eva is een van de eerste sociaal ondernemers die met impact meten en managen aan de slag ging. De quote ‘Het kan wél. Als je maar zoekt, dan ontdek je hoe’ is haar op het lijf geschreven en compleet in lijn met haar achtergrond als ontwikkelingspsycholoog en horeca ondernemer.

Raf Goovaerts LGT IGNITE award

Raf Goovaerts

is partner bij LGT Lightstone in Londen, de impact investment tak van LGT Group. LGT Lightstone financiert sociale ondernemingen in de UK, Brazilië, Oost-Afrika en India. Raf was actief in de private equity sector voor CCMP Capital / JP Morgan Partners en Business Growth Fund. Studeerde economie, antropologie en internationale relaties in België, Italië en de VS. En werkt ook als psychotherapeut na een opleiding in mindfulness-based psychotherapie.

Coaches

Ton Gimbrère Coach IGNITE

Ton Gimbrère is een echte MKB ondernemer: bij ieder goede dienst of product zoekt hij naar de toegevoegde waarde voor de markt. Dit specialisme en zijn commerciële expertise zorgden voor de succesvolle groei van Bonheur Horeca Groep. Recent droeg hij het stokje en zijn negen bedrijven over aan de volgende generatie. Talent zien en ontwikkelen bij een kleurrijke groep jongeren, dat gaat hem aan het hart. Meer dan tien jaar heeft Ton zich ingezet om jongeren in Tilburg e.o met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden.

Cynthia van Dooren coach IGNITE Award

Cynthia van Dooren heeft haar hart verloren aan sociaal ondernemen en heeft een scherp oog voor het financieel gezond houden van bedrijven. Ze is een conceptueel denker, die haar ondernemerservaring in de financiële dienstverlening, handel, vastgoed en de uitvaartbranche inzet om startende ondernemers in haar eigen bedrijf en daarbuiten te coachen. Samen met hen gaat ze op zoek naar succeskansen en richt zich daarbij op de ontwikkeling van hun talenten en vaardigheden.

Frans van Schijndel, coach IGNITE 2017

Frans van Schijndel zette als bedrijfseconoom met expertise in marketing & sales in de business-to-business branche een groot ICT-bedrijf op. Dat hij uitbouwde met verschillende werkmaatschappijen. Ken je markt, weet wat je klant wil en richt je organisatie daar goed op in. Richtlijnen die hij als coach de afgelopen 15 jaar ook overbracht aan ondernemers, managers en directeuren in de profit en non-profit sector. Frans zijn stijl van coaching is direct, soms provocatief, maar altijd met humor en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsvaardigheden.