Finale IGNITE Award 2020

Op donderdag 12 november vond de bijzondere online finale van de IGNITE Award plaats in de Industrial Studios op het IPKW-terrein in Arnhem.

Pitchday

Om deze bijzondere editie vlekkeloos te laten verlopen week de IGNITE Award uit naar Industrial Studios in Arnhem. Op 12 november kwamen de genomineerden daar samen om zich voor te bereiden op de livestream. Na een terugblik op het traject, de pitches, video- boodschappen van coaches en de winnaar van vorig jaar was het tijd voor de prijsuitreiking.

Eerste prijs

Tworby uit Arnhem was de grote winnaar van de avond en ging naar huis met de eerste prijs. De Tworby is een ombouwmodule die van iedere fiets een driewieler maakt waardoor mensen langer zelfstandig kunnen blijven fietsen en zij hun vrijheid en vitaliteit behouden.

Oprichter Bob van den Berg: “Dat ik de winnaar ben is echt onbeschrijfelijk. Dit gaat ervoor zorgen dat ik met Tworby nog meer impact kan maken. Met dit geldbedrag komt alles wat ik heb bedacht in een stroomversnelling terecht.”

Coach Maarten Broekema over Tworby-oprichter en IGNITE Award-winnaar Bob van den Berg:

Bob begon als voorman van Tworby aan IGNITE. Nu, slechts een paar weken later, is hij ook echt een directeur geworden. Een prachtige ontwikkeling.”
IGNITE-190

Fietsenbouwer Tworby wint IGNITE

Zilver

Slimme Streken uit Zwolle won de tweede prijs. Slimme Streken biedt bijzondere leerwerk-trajecten en dagbestedingsplaatsen binnen een smederij en spellenwinkel.

Juryvoorzitter Marc Huitink over Taru van den Born, oprichter van Slimme Streken: “Wij zijn onder de indruk van de uniekheid van zijn oplossing. Wij denken dat Slimme Streken heel veel impact kan maken op jonge levens, die daardoor weer mee kunnen doen aan de maatschappij. Daar worden wij als IGNITE Award heel blij van.”

Barbara Lemstra, jurylid IGNITE Award en commissaris van Oost NL over Slimme Streken:

Slimme Streken 2e prijs IGNITE Award2020

Slimme Streken won de tweede prijs

Publieksprijs

Trash’ure Taarten was met 23,6% van de stemmen de publieksfavoriet. Bij Trash’ure Taarten maken nieuwe Nederlanders patisserie van producten die anders verspild zouden worden.

Mede-oprichter Jeanne van Ittersum: “We wisten dat we veel stemmen kregen, maar op het laatste werd het spannend. Dat we deze prijs nu winnen voelt geweldig. Al die stemmen, echt hartverwarmend.”

We zijn geraakt door de eerlijkheid en het ongepolijste van Taru Anne. Het zou goed zijn voor de maatschappij als iedereen eerlijker durft te zijn over onzekerheden en zekerheden. Taru Anne is dat geweest en dat vinden we van een enorme kracht getuigen."
Trashure Taarten Publieksprijs IGNITE Award2020

Jeanne van Ittersum Trash'ure Taarten

IGNITE Award

De IGNITE Award ondersteunt startend sociaal ondernemers uit Gelderland en Overijssel bij het versterken van hun businessplannen en het realiseren van hun beoogde impact. De acht genomineerden volgden een intensief trainingstraject, de Business Pressure Cooker, dat werd afgesloten met een bijzondere digitale finale.

Aan de IGNITE Award 2020 namen acht genomineerden deel:

 

Lees verder