Back to code

Kans op een werkzaam bestaan

Back to code is ontstaan als spin-off van Script, een bedrijf dat is opgericht door Bert Kat, Simon Huigen en Gerard Oosterhof. Waar Simon als psycholoog te maken kreeg met mensen met autisme die geen werk konden krijgen, had Bert last van een schreeuwend tekort aan personeel in de ICT. Bert, Simon en Gerard vormden de perfecte driehoek: een psycholoog, ICT-ondernemer en programmeur. Zo zag het Groningse softwarebedrijf Back to code in 2022 het levenslicht.

Een aanzienlijk deel van de mensen met autisme heeft geen betaald werk. Het ontbreekt voor hen aan perspectief en er wordt een beroep gedaan op maatschappelijke zorg en GGZ Terwijl Back to code denkt dat aan het werk zijn, voor deze mensen een heleboel problemen kan oplossen. Het biedt hen een doel, iets om vol voor te gaan.


Back to code gunt iedereen met autisme een kans op een werkzaam bestaan en combineert dit met de beste software tegen een eerlijke prijs. Software developers van Back to code hebben het meestal lastig gehad om aan het werk te komen. Door een fijne, voorspelbare en prikkelarme werkomgeving aan te bieden wil Back to code deze mensen in hun kracht zetten.

Momenteel heeft Back to code vijf software developers in dienst, maar het doel is om nog veel meer mensen aan te kunnen nemen. Ook wordt er gedacht over uitbreiding buiten de regio Groningen. Deelname aan IGNITE Award moet zorgen voor meer financiƫle stabiliteit en de groei van de organisatie om zo nog meer mensen met autisme te helpen.

Q.Fotografie(29van110)