Ervaring Spreekt

Voor inclusie en eerlijke vergoedingen

Thijs de Lange, al jaren actief in inclusie en toegankelijkheid, merkte dat ervaringsdeskundigen vaak slechts een vrijwilligersvergoeding krijgen voor hun waardevolle bijdragen op evenementen of aan beleidstafels. Dit terwijl sprekers, inspirators en moderators steeds belangrijker worden bij beleidsvorming of het hosten van een event. Om deze beweging te professionaliseren en eerlijke vergoedingen te bevorderen, richtte hij Ervaring Spreekt op.

Ervaring Spreekt is een sprekersbureau dat organisaties helpt de juiste ervaringsdeskundige te vinden, als spreker, dagvoorzitter of adviseur. Dat kan bijvoorbeeld iemand met een handicap zijn, iemand met een migratieachtergrond of iemand die uit de armoede komt. Thijs wil de arbeidsmarkt ondersteunen door deze mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun professionele sprekersvaardigheden en hen begeleiden naar betaald werk.

Door ervaringsdeskundigen te verenigen in het sprekersbureau, wil Thijs een lans te breken voor eerlijke vergoedingen bij organisaties en bedrijven. Zelf heeft Thijs een lichte fysieke handicap en werkt hij als dagvoorzitter en journalist, waardoor hij de positieve impact van professionele inzet van ervaringskennis ervaart.

Ervaring Spreekt wil de positie van ervaringsdeskundigen versterken en een professioneel platform bieden zodat zij eerlijke vergoedingen voor hun geleverde diensten krijgen. Thijs wil met zijn bureau bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin de waarde van ervaringsdeskundigheid wordt erkend en beloond en waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid naar een leven als betaald spreker.

Ervaring Spreekt moet nog groeien. Met zijn deelname aan IGNITE Award wil Thijs het businessplan van Ervaring Spreekt en zijn eigen ondernemingsvaardigheden verder ontwikkelen. Het is al duidelijk dat de vraag naar wat Ervaring Spreekt aanbiedt er is. Thijs kijkt er naar uit om met het IGNITE Award trainings- en coachprogramma op zoek te gaan naar het scherpst geformuleerde antwoord om het bureau te professionaliseren en de basis te leggen voor duurzame groei en impact.

Q.Fotografie(5van110)