Fiswear

Voelt goed en zit lekker

Eind 2022 startte Thomas Fiselier, zonder enige kennis van de kledingindustrie, maar met een vastberadenheid om kleding te maken in Nederland en sociale werkgelegenheid te bieden. Dit was het begin van Fiswear, een kwalitatief kledingmerk, gevestigd in Hof van Twente, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk, waardigheid en trots biedt. 

Door het maakproces bewust te vertragen en ambachtelijk te produceren, laat Fiswear zien dat moderne kleding ook lokaal gemaakt kan worden. Ze streven ernaar om niet alleen stijlvolle kleding te maken, maar ook trots, werkgelegenheid en betekenis te creëren voor hun team. De medewerkers worden zoveel mogelijk meegenomen in het Fiswear-avontuur en maken deel uit van onder meer het maakproces, fotoshoots en verkoop. Fiswear wil een tegenbeweging zijn van fast fashion, door lokaal en duurzaam te produceren én door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk en een werkplek te bieden.
Het team van Fiswear bestaat uit mensen met verschillende achtergronden die op hun eigen manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en allemaal bijdragen aan het succes van het bedrijf. Thomas, die oorspronkelijk uit de marketing komt, heeft zich op 30-jarige leeftijd omgeschoold tot persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Zijn passie is om mensen blij te maken en hen een gevoel van trots en voldoening te geven door hun werk bij Fiswear. Het team werkt samen in een ondersteunende en inclusieve omgeving waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt.

 

Fiswear is vastbesloten om te blijven groeien en hun impact te vergroten. Ze willen een eigen atelier opzetten met de benodigde machines, kniptafels en een fotostudio om hun productiecapaciteit te verhogen. Met hun deelname aan de IGNITE Award hopen ze hun ondernemingsplan verder te ontwikkelen en hun kennis over strategie, personeelsbeleid en financiën te vergroten. Een financiële impuls zou hen helpen om de ondersteunende werkomgeving uit te breiden en nog meer mensen aan de zijlijn van de arbeidsmarkt een kans te bieden.

0