Lucerna

Zelfvertrouwen door werk in atelier

Myrthe van Oijen en Ebenezer van Elen zijn de drijvende krachten achter Lucerna, een luxe geurkaarsenmakerij uit Nijmegen die verder kijkt dan de eigen producten en winst. De passie voor sociaal ondernemen en Ebenezers ervaring in de zorg, vormden de basis voor het ontstaan van de onderneming waarmee ze willen bijdragen aan een inclusieve en zorgzame samenleving. 

Iedereen moet op zijn of haar niveau mee kunnen draaien in de maatschappij. Daarom biedt Lucerna op hun speciale plek L’Atelier de hulp en begeleiding die nodig is om vaardigheden te ontwikkelen en te groeien. Jongeren en volwassenen met verstandelijke beperkingen, gedragsproblemen en complexe problematieken zoals autisme, ADHD, stemmingsstoornissen en hechtingsproblematiek krijgen bij Lucerna kansen om zelfstandiger en zelfverzekerder te worden. Hier kunnen zij op hun eigen tempo werken en leren, waardoor hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid vergroot worden.

Op een duurzame en verantwoorde manier kwaliteitsproducten maken met een bedrijfsvoering die maatschappelijke impact heeft, is het hoofddoel van Lucerna. Elke deelnemer werkt methodisch volgens een individueel plan, opgesteld in samenwerking met zorgorganisaties en gemeenten. Op dit moment is er een klein clubje aan de slag gedurende de dagbesteding bij Lucerna, maar is het doel om nog veel meer mensen een plek te kunnen bieden. 

De focus voor de toekomt ligt op groei en ontwikkeling van Lucerna. Myrthe en Ebenezer willen meer klanten bedienen, meer werk en producten creëren in het atelier en hun sociale impact jaarlijks vergroten. Deelname aan de IGNITE Award helpt hen om nieuwe inzichten en kennis op te doen, gelijkgestemde ondernemers te ontmoeten en media-aandacht te krijgen, waardoor Lucerna bekender wordt en kan groeien en erkend wordt voor hun sociale en maatschappelijke bijdrage.

Q.Fotografie(79van110)

breng je stem uit

voor de publieksprijs van IGNITE Award

STEM NU op Lucerna