Opbloeier

Vrouwen staan hun mannetje

“Dit is werk voor mannen”. Een uitspraak waar oud-collega’s Paul en Rianne, oprichters van Opbloeier, niet in geloven. Rianne heeft veel affiniteit met ecologie en houtbewerking. Paul zag in de groenvoorzieningen, ondanks de tekorten aan arbeidskrachten, dat vrouwen wel willen werken in deze beroepen, maar niet de eerlijke kans kregen. Om deze ongelijkheid aan te pakken, richtten zij Opbloeier op, een onderneming die vrouwen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg helpt om sterke professionals te worden in houtbewerking en hovenierswerk.

Vrouwen moeten de kans krijgen om op te bloeien en deze beroepen vol overtuiging uit te kunnen voeren. Daarom helpt Opbloeier hen bij het aanleren van vaktechnische vaardigheden die zij kunnen gebruiken in de houtbewerking en bij hovenierswerkzaamheden.

Volgens Opbloeier moeten kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt een eerlijke kans krijgen. En zodra iemand klaar is voor de volgende stap, deze ook met lef, aandacht en goede begeleiding waar kunnen maken. Het hoofddoel van Opbloeier is om stigma’s over ‘mannenwerk’ te doorbreken, rolmodellen te creëren en vrouwen te laten ervaren dat ze meer kunnen dan ze vooraf dachten.  Ze willen vrouwen in getypeerde mannenberoepen zichtbaar maken, weerbaar maken en uiteindelijk bijdragen aan een eerlijker arbeidsmarkt.

Opbloeier biedt coaching, vakinhoudelijke training, sollicitatietraining en assertiviteitstraining en streeft naar eerlijke kansen op de arbeidsmarkt, zodat elke vrouw op haar eigen tempo kan groeien en zich veilig voelt in haar vak. Zij willen een opleidingscentrum zijn voor vrouwen die in het groen werken en vrouwen  handvaten en trainingen meegeven om nog beter hun mannetje te staan. En IGNITE Award kan hen de kennis en kunde bieden om hun droom te verwezenlijken. Who run the world? Girls!

Q.Fotografie(87van110)