Slimme Streken

Slimme Streken biedt bijzondere leerwerk-trajecten en dagbestedingsplaatsen binnen een smederij en spellenwinkel.

Stem nu!

Iedereen die een plek zoekt om ergens bij te horen is welkom bij Slimme Streken. Ofwel in de Smederij of in de spellenwinkel.

In de Smederij beoefenen volleerde smeden en leerlingen het oude smeedambacht. Ze maken onder andere hekwerken, zwaarden en bijlen. In de Smederij is er plek voor dagbesteding, vrijwilligers en kunnen mensen leerwerk-trajecten volgen. Via het leermeester-gezelsysteem draagt een ervaren smid kennis over waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Het ambacht blijkt daarnaast een mooie manier te zijn om contact te leggen met de doelgroep die zich op reguliere dagbestedingsplekken niet thuis voelt.

De spellenwinkel verkoopt spellen en accessoires via een webshop en een fysieke winkel. In de winkel kunnen liefhebbers samenkomen om met elkaar de spellen te spelen.

Voor oprichter Taru van den Born is het van belang dat er voor iedereen ruimte is. Hij ziet bijvoorbeeld veel jongeren met een bovengemiddelde intelligentie vastlopen en in een isolement terechtkomen. Binnen Slimme Streken zijn er voor hen genoeg mogelijkheden om in een stimulerende omgeving te kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen.

Slimme Streken
Slimme Streken
Slimme Streken
Slimme Streken