The Beautiful Unseen

Naar een hoopvolle toekomst

Esther Pot hoorde van organisaties uit het veld dat er een belangrijke schakel ontbreekt voor vrouwen die uit de prostitutie stappen en in een nieuwe richting naar werk zoeken. Sommige van deze vrouwen komen uit een kwetsbare situatie en willen graag toewerken naar een toekomst met perspectief, maar lopen tegen obstakels aan die dit belemmeren. Om dit te veranderen richtte Esther The Beautiful Unseen op, een sociale onderneming die vrouwen uit de prostitutie en slachtoffers van mensenhandel zeepworkshops aanbiedt als laagdrempelige activiteit.

Door hun kwetsbare achtergrond, gebrek aan vertrouwen, ontbreken van (basis)vaardigheden en isolement, was er sterke behoefte aan inhoudelijke dagbesteding. The Beautiful Unseen biedt een veilige plek waar deze vrouwen welkom zijn, gelijkgestemden kunnen ontmoeten en stappen kunnen maken richting zelfstandigheid. Bij The Beautiful Unseen kunnen ze op een laagdrempelige manier vaardigheden ontwikkelen en worden dromen aangewakkerd.

De missie van The Beautiful Unseen is om vrouwen uit kwetsbare posities een opstapje te geven naar een betere toekomst met  het maken van natuurlijke zeep als middel. De workshops helpen vrouwen hun vaardigheden verder te ontwikkelen, hun zelfvertrouwen te versterken en een volgende stap richting werk en een hoopvolle toekomst te maken.

Het team van The Beautiful Unseen zorgt ervoor dat de vrouwen zich sociaal veilig voelen en gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Elke cursus begint met een thee- en incheckmoment. De vrouwen worden aangemoedigd om te vertellen wat zij doen en worden gecomplimenteerd voor wat goed gaat. Aan het einde van elke cursus ontvangen ze een certificaat wat het gevoel van prestatie en erkenning versterkt.

The Beautiful Unseen verkoopt de handgemaakte zeep op vier verkooppunten. In de toekomst wil The Beautiful Unseen meer vrouwen uit kwetsbare posities helpen en de zeep goed in de markt zetten zodat de vrouwen een stem krijgen en hun verhaal wordt verteld. Esther kijkt uit naar het programma van IGNITE Award. Ze hoopt veel te leren van de experts en deelnemers zodat ze de verkoop- en marketingstrategie√ęn van het bedrijf en haar ondernemerskant kan ontwikkelen waardoor de onderneming nog meer op eigen benen kan staan.

Q.Fotografie(95van110)

breng je stem uit

voor de publieksprijs van IGNITE Award

STEM NU op The Beautiful Unseen