VindiQu

Interactieve digitale rondleidingen voor mensen met een zorgbehoefte

Kevin Jacobs zag dat een dagje uit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Vanuit zijn ervaring in de zorg, waar hij merkte dat mensen met een zorgbehoefte vaak geïsoleerd raken en hun welzijn daardoor lijdt, richtte hij VindiQu op. Een platform dat interactieve, digitale uitstapjes aanbiedt voor mensen die niet gemakkelijk zelf op pad kunnen. Danny Boomstra is sinds kort medeondernemer. Dankzij hem heeft VindiQu stappen kunnen zetten op het gebied van technologische ontwikkelingen om de digitale geluksmomenten naar een hoger niveau te brengen.

 VindiQu livestreamt bezoeken aan musea, natuurmonumenten, steden, ambachten en evenementen, en biedt muziekbelevingen aan. Door deze digitale uitjes af te stemmen op de interesses van deelnemers en hen actief mee te laten doen, helpt VindiQu sociale isolatie te verminderen en het welzijn van hun doelgroep te verbeteren.

Met hun innovatieve diensten, die technisch volledig worden ondersteund en eenvoudig uitvoerbaar zijn, maakt VindiQu de wereld mooier. De visie van VindiQu is om sociale isolatie te verminderen en inclusiviteit te bevorderen door interactieve digitale rondleidingen in te zetten die mensen met een zorgbehoefte toegang geven tot de maatschappij. Dit initiatief komt voort uit een diepgaande overtuiging dat iedereen recht heeft op geluksmomenten en sociale participatie, ongeacht hun fysieke beperkingen.

VindiQu is al actief in ouderenzorg, GGZ en justitiële inrichtingen, en ziet kansen in andere zorg- en onderwijssectoren. Ze hebben de wens om in heel Nederland en liefst ook daarbuiten impact te maken. Ze hebben veel zin in hun deelname aan IGNITE Award en kijken ernaar uit om veel te leren van de experts én andere sociale ondernemingen in het traject. Met de hulp van IGNITE Award willen ze het fundament van VindiQu versterken, de verkoopstrategie optimaliseren en hun groeiplannen realiseren.

Q.Fotografie(41van110)