Finalisten IGNITE Award 2022 bekend

Na een intensief begeleidings- en trainingstraject heeft de jury zes finalisten gekozen die gaan strijden voor de IGNITE Award en kans maken op een flinke investering in hun onderneming.

Juryprijs & publieksprijs

De finalist met het beste plan maakt kans op een investering van maximaal €100.000. De winnaar wordt in januari door de jury bekend gemaakt, maar het publiek heeft ook nog een belangrijke rol. Naast een juryprijs reiken we ook een publieksprijs uit. Alle 11 deelnemers maken kans op deze prijs ter waarde van €10.000. Het publiek kan vanaf nu stemmen op hun favoriet.

Over het traject

Iris Immink van IGNITE: “In september begonnen we het traject met elf deelnemers. Allemaal bevlogen ondernemers die op hun eigen manier de wereld wat socialer willen maken.

Voor de winnaar wacht nog een mooi investering op het einde, maar we hebben alle sociaal ondernemers met de workshops en trainingen op weg geholpen om meer impact te maken.

Uiteindelijk gaat het ons daar om; startende sociaal ondernemers helpen meer impact te maken.”

Dit zijn ze!

  • Apparel Design, uit Altena (NB): Een atelier dat zich inzet voor iedereen die aan de zijlijn staat en weer mee wilt doen.
  • Stamps, uit Utrecht: Een sociale onderneming die mensen die in een emotioneel moeilijke situatie zitten helpt om op een laagdrempelige manier te communiceren met dierbaren en kennissen.
  • Stichting Phood Farm uit Eindhoven: Een sociaal onderneming die mensen weer leert om verantwoordelijkheid te nemen over de eigen voedselproductie.
  • Stichting Scootbezorgd uit Arnhem: Een sociaal onderneming die ervoor zorgt dat mensen met een afstand op de arbeidsmarkt weer kunnen werken door op een scootmobiel pakketjes te bezorgen.
  • Taaly uit Amsterdam: Een onderneming die met behulp van een app nieuwe Nederlanders met een klein eigen netwerk verbindt aan taalmaatjes die hen kunnen helpen met het oefenen van de taal.
  • Toespijs uit Zoetermeer: Surinaams restaurant dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt door bij het restaurant aan de slag te gaan.

De finalisten zijn startende ondernemers die als doel hebben om Nederland socialer te maken en waarbij winst het middel om daartoe te komen is. De bedrijven zetten zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zorgvernieuwing of het tegengaan van eenzaamheid. Door hen te helpen hun verhaal nog overtuigender te brengen bijvoorbeeld, of een beter inzicht te krijgen in de financiën. Ze leren waar een goed businessplan aan voldoet en hoe je dat voor elkaar krijgt. Kortom, IGNITE helpt ze verder.

Breng hier je stem uit op een van de 11 deelnemers en beslis mee wie kans maakt op de publieksprijs.

 

IGNITE_Taaly_1

Taaly

IGNITE_Toespijs_1

Toespijs

IGNITE_Apparel_1

Apparel Design

IGNITE_Phoodfarm_1

Phood Farm

IGNITE_Stamps_1

Stamps

Scootbezorgd (2)

Scootbezorgd

Stem op jouw favoriet

Beslis mee welke deelnemer de publieksprijs t.w.v. €10.000 ontvangt!

Breng je stem uit

Lees verder