De IGNITE Award helpt sociaal ondernemers impact te maken.

Nederland socialer te maken en écht te veranderen. Beginnende sociaal ondernemers die actief zijn op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing, het tegengaan van eenzaamheid of uitsluiting binnen de samenleving, krijgen door het IGNITE Award trainings- en coachprogramma een vliegende start. We wakkeren hun vuur aan.

Met individuele coaching en diverse business workshops helpen we hen de stappen te zetten die zij en hun onderneming nodig hebben om nog meer impact te maken. Bovendien maken deelnemers kans op het winnen van een geldprijs van € 30.000, € 50.000 of  € 100.000, om te investeren in hun bedrijf.
Kortom: we helpen ze verder. Ieder jaar verbinden we daarom een team van zeer ervaren coaches en trainers aan onze deelnemers. Dit doen wij dit jaar voor de negende keer. En wederom op landelijke schaal.

Coaches 2024

Armijn van Roon

Als impact ondernemer altijd op zoek naar kansen om een positief verschil te maken
Meer info

Armijn van Roon

Armijn van Roon is betrokken bij verschillende organisaties en initiatieven die zich hard maken voor een wereld waarin bedrijven, overheden en sociale initiatieven samenwerken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hij is founder van Buddy to Buddy, waar nieuwkomers en Nederlanders aan elkaar gekoppeld worden op basis van gelijkwaardigheid. Met hun buddytrajecten halen zij op grote schaal niet alleen nieuwkomers uit sociaal isolement, maar vergroten ze ook de betrokkenheid van Nederlanders. Als impact ondernemer is Armijn altijd op zoek naar kansen om een positief verschil te maken; soms als initiatiefnemer, directeur of bestuurder, soms als toezichthouder, adviseur of coach.

Armijn op LinkedIn

Rob Burow

Focusgebieden: IT, finance en ondernemerschap
Meer info

Rob Burow

Rob Burow is een IT ondernemer met meer dan 30 jaar ervaring die het liefst werkt vanuit de kracht van verbinding: mensen samenbrengen die elkaar versterken. Betrokken bij verschillende maatschappij versterkende organisaties heeft hij als bestuurder, mentor en adviseur diverse (social)startups begeleidt in hun bedrijfsontwikkeling.
Focusgebieden: IT, finance en ondernemerschap

Rob op LinkedIn

 

 

Sandrijn Dekkers

Het vertalen van een duidelijke visie naar een duurzaam bedrijfsmodel staat voorop
Meer info

Sandrijn Dekkers

Sandrijn Dekkers was als COO betrokken bij sociale onderneming Refugee Company. Inmiddels deelt zij haar kennis en ervaring als systemisch organisatieadviseur & interim manager. Sandrijn kijkt naar het geheel van de onderneming en de vraagstukken die er spelen, om vervolgens belemmeringen te identificeren en aan te pakken. Het vertalen van een duidelijke visie naar een duurzaam bedrijfsmodel staat daarin voorop.

Sandrijn op LinkedIn

Peter Hobbelen

Vindt sociaal ondernemen het ultieme ondernemen.
Meer info

Peter Hobbelen

Hij vindt dat het niet alleen anders moet, hij laat ook zien dat het anders kan. Voor hem is sociaal ondernemen het ultieme ondernemen. Na een internationale carrière in de luchtvaart, werkte hij aan de top bij twee grote sociale werkvoorzieningen (SW). In 2010 richtte hij de Meewerkers op, van waaruit hij voormalige bedrijfsonderdelen van de SW voortzette in succesvolle private sociale ondernemingen. In 2018 nam hij Confed over. Zo bouwde hij zijn bedrijf uit met 400 medewerkers, van wie een groot deel een arbeidsbeperking heeft. Confed group is inmiddels een van de koplopers in sociaal ondernemen.

Janine Tillema

Weet mensen te inspireren en motiveren mee te groeien met de organisatie.
Meer info

Janine Tillema

Janine werkte 15+ jaar in het juridische domein, onder andere als advocaat (telecommunicatierecht). Het ondernemerschap kwam bij toeval op haar pad en bleek haar op het lijf geschreven. Zij is de oprichter van Paula’s Choice Europe en bouwde het gelijknamige skincare merk in 12 jaar uit in heel Europa.

Sinds 2017 zet ze haar kennis en ervaring in om social startups te ondersteunen bij de groei en verdere ontwikkeling van hun bedrijf. Janine schakelt makkelijk tussen visie en uitvoering en weet mensen te inspireren en motiveren om mee te groeien met de organisatie.

Frans van Schijndel

Legt dilemma’s bij het balanceren tussen de sociale en financiële doelen van sociale ondernemingen bloot
Meer info

Frans van Schijndel

Zette als bedrijfseconoom met expertise in marketing & sales in de business-to-business branche een groot ICT-bedrijf op. Afgelopen jaren is hij actief als management-coach. Centraal in zijn aanpak staan vragen als: welke problemen los je precies op voor je klant en hoe kun jij dat met je organisatie beter of goedkoper oplossen? Wat zijn je persoonlijke drijfveren, jouw kernkwaliteiten en vooral: welke mis je? Frans kijkt daarnaast ook met een investeerdersbril naar de haalbaarheid van plannen. Met zijn heldere en kritische blik weet hij de dilemma’s bij het balanceren tussen de sociale en financiële doelen van sociale ondernemingen bloot te leggen.

Trainers 2024

Senna Bouteba

Ondersteunt sociaal ondernemers bij het schrijven van hun businessplan.
Meer info

Senna Bouteba

Senna Bouteba heeft door haar werk bij verschillende fondsen zoals bij VSBfonds, Start Foundation en stichting DOEN veel ervaring met het beoordelen en begeleiden van sociale ondernemingen. Maar ook heeft ze initiatiefnemers van sociale ondernemingen geholpen met het ontwikkelen van hun plan en het vinden van financiering. Door haar ervaring in beide werelden weet zij goed waar een goed plan aan moet voldoen, welke vertaalslag er vanuit de praktijk gemaakt moet worden en welke begeleiding sociaal ondernemers nodig hebben om die vertaalslag naar een goed plan te kunnen maken.

Vanuit haar onderneming Blooming Projects helpt zij sociaal ondernemers bij het schrijven van een sterk businessplan. .

Lees ook dit artikel met Senna Bouteba over het schrijven van een goed sociaal businessplan.

Senna op LinkedIn

Richard Wienen

Neemt sociaal ondernemers mee in het beheersen van een solide financiële bedrijfsvoering
Meer info

Richard Wienen

Richard Wienen helpt in zijn werk als MKB-accountant sociaal ondernemers bij het opzetten en vormgeven van een deugdelijke financiële administratie. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer en bestuurder van een sociale onderneming. Hij kent daardoor beide kanten van het ondernemerschap. Hij zoekt telkens naar het financiële advies die past bij de sociale onderneming én ondernemer. ‘Een administratie is niet alleen een noodzakelijk kwaad maar geeft je, bij een juiste opzet, ook veel sturingsinformatie om de onderneming tot een succes te maken.’

Met zijn ruime ervaring en kennis kan hij sociaal ondernemers goed informeren en adviseren over (het opzetten van) een solide financiële bedrijfsvoering.

Richard op LinkedIn

Marieke Hart

Geeft inzicht in en handvatten voor gezond leiderschap en duurzaam ondernemerschap
Meer info

Marieke Hart

Marieke Hart is oprichter van Thuisafgehaald, een community van buurtgenoten die eten delen. In haar tijd bij Thuisafgehaald ontdekte zij dat sociaal ondernemen zowel een gaaf avontuur als een behoorlijke uitdaging is. Sindsdien organiseert en begeleidt Marieke vanuit Impact Circles en Purpose & Impact Tribe intervisiegroepen voor impact gedreven ondernemers. Zodat ze elkaar kunnen helpen het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen. Om zo op een duurzame manier positieve impact te blijven maken, ook in de toekomst. Daarin combineert Marieke haar ervaring als sociaal ondernemer met haar passie voor het begeleiden van groepen en haar interesse voor persoonlijke ontwikkeling.

Eerder werkte Marieke als senior adviseur op het gebied van actief burgerschap en mondiale betrokkenheid. Ze verdiepte zich in gedragsverandering, sociale beïnvloeding en de relatie tussen lokale en mondiale communities. Haar ervaring omvat training, onderzoek, facilitatie van groepsprocessen en ze schreef verschillende publicaties.

Workshop Duurzaam Ondernemerschap voor Ignite Awards

Tijdens deze workshop staat de ondernemer zelf centraal. Sociaal ondernemers zijn enorm gedreven en werken meestal keihard, terwijl ze vaak tegen de stroom inzwemmen. Ze geven veel van zichzelf om hun droom waar te maken. Maar sociaal ondernemen kan alleen duurzaam zijn, als je als ondernemer ook jezelf serieus neemt. Als je zorgt voor je eigen voeding, ontspanning en inspiratie. Daarvoor is het helpend om regelmatig even afstand te nemen van de dagelijkse praktijk, uit te zoomen en met anderen samen te kijken naar je bedrijf en jouw rol daarin. Dat gaan we tijdens deze workshop doen.

Marieke op LinkedIn

Vincent Belgraver

Zet zich ervoor in om impactmeten- en managen toegankelijk te maken zodat organisaties hun optimale impact kunnen behalen.
Meer info

Vincent Belgraver

Als adviseur bij Impact House (onderdeel van Grant Thornton Nederland) heeft Vincent een duidelijk doel: organisaties helpen om nóg meer impact te maken. Bijvoorbeeld door een gemeente te helpen hun subsidies impactgerichter te organiseren, een goede doelenorganisatie te ondersteunen om de meest impactvolle keuzes te maken, of een fonds te adviseren over hoe zij grip krijgen op de impact van hun investeringen. Daarnaast geeft hij als hoofdtrainer in de Impact Campus allerlei opleidingen op het gebied van impactmanagement, onder meer aan sociaal ondernemers.

Vincent op LinkedIn

Jan Peters

Brengt de basisbeginselen van governance bij en onderzoekt met sociaal ondernemers welke rechtsvormen passend kunnen zijn bij hun organisatie
Meer info

Jan Peters

Met ruim 25 jaar ervaring als advocaat en specialist in ondernemingsrecht, helpt Jan ondernemingen en ondernemers met hun juridische structuur, samenwerkingsafspraken, investeringen, financieringen en fusies en overnames.
Binnen het trainings- en coachprogramma van IGNITE Award neemt Jan het onderdeel Rechtsvormen en Governance voor zijn rekening. Daarin passeren de verschillende rechtsvormen die er zijn voor sociale ondernemingen de revue. Ook wordt aandacht besteed aan het bijzondere karakter van de sociale onderneming en de regelingen die daarvoor worden gemaakt.

Jan op LinkedIn

Warren Hamond

Helpt ondernemers samen met Bas door praktische tips en tools om hun marketing- en salesstrategie te optimaliseren.
Meer info

Warren Hamond

Warren started working in sales straight from university while looking for a “proper” job.
‘I was lucky that I landed in a good sales culture and learned quickly. Nowadays, I feel fortunate that Sales was my education—it is a noble calling. To succeed, one must combine economics, discipline, creativity, marketing, psychology, problem-solving, data analysis, and emotional Intelligence.  I have led sales teams across Europe and Asia, working with 1000s of salespeople, selling billions of products and making 100s of mistakes. I’ve learned a lot and love working with founders and leaders as they grow their businesses. Whatever your idea, however good your intentions are, nothing happens until you can sell it to investors, stakeholders, customers, and employees.
An Englishman living in the Netherlands – I am an active investor and leadership coach – including 3 top 10 fastest growing companies in the Netherlands.’

Warren op LinkedIn 

Bas Silos

Wie is de klant die ik zoek en hoe benader ik die? Bas leert je samen met Warren effectieve sales technieken aan.
Meer info

Bas Silos

De dynamiek van een sales omgeving heeft Bas altijd getrokken. ‘De tomeloze energie van salesmensen en de veerkracht om te blijven beïnvloeden en overtuigen, ook wanneer de afwijzingen om je oren vliegen blijft me fascineren. Ik heb veel verschillende sales teams succesvol naar hun target begeleid bij zowel grote corporates als kleinere start / scale ups. Hierin heb ik mijn grootste passie gevonden, het coachen en trainen van de juiste mindset en vaardigheden om doelen te realiseren.’

Bas op LinkedIn

Sheila Schenkel

Begeleidt startups in het helder, professioneel en met vertrouwen presenteren van hun onderneming.
Meer info

Sheila Schenkel

Samen met David Beckett ontwikkelde zij de ©Best3Minutes Methode. Met deze methode leer je op een interactieve, praktische manier een duidelijk verhaal te bouwen. Een verhaal dat landt bij je publiek, dat enthousiasmeert, en je helpt bij het halen van je doelen. Sheila traint zowel beginnende entrepreneurs als professionals; van TomTom tot TEDx Impact, van Startup in Residence tot ABN Amro’s Impact Nation.

Sheila op LinkedIn

Oud coaches & juryleden

Diem Do

Code Gorilla
Meer info

Diem Do

zag kansen om de IT-wereld toegankelijker te maken. Met haar sociale onderneming CodeGorilla leidt ze langdurig werklozen op tot IT-ers die door kunnen stromen naar een betaalde baan. In 2019 won zij de IGNITE Award. In de tijd daarna heeft ze grote stappen gezet in het professionaliseren van haar onderneming. Diem weet als geen ander wat er allemaal bij komt kijken om als starter je onderneming sterk neer te zetten en te laten groeien.

Marc Huitink

Multi-ondernemer
Meer info

Marc Huitink

ziet altijd en overal ruimte voor verbetering en kijkt verder dan de dag van morgen. Kwaliteiten die hij als meervoudig ondernemer in verschillende branches maximaal inzet. Met oog voor zijn klantengroep, zorgt hij voor onderscheidende dienstverlening. Marc is partner in Dockpoint en daar helpt hij bedrijven met potentie in de moderne maakindustrie en/of circulaire economie. Tevens is hij initiatiefnemer van Buitengoed de Herfte in Zwolle, een social impact hub waar acht ondernemers impact maken. Zijn kracht als coach zit in het herkennen van talent en zijn positief kritische observaties. Hij brengt de juiste mensen op de juiste plek met elkaar in verbinding, waardoor bedrijven en mensen opbloeien.

 

Barbara Lemstra

Oost NL & Topfonds Gld
Meer info

Barbara Lemstra

Aan de start van haar carrière deed zij dat als oprichter van de Startersdesk Amsterdam. Vervolgens werkte zij 20 jaar als bankier, was politica en interimmer en is als toezichthouder betrokken bij verschillende instellingen in Oost Nederland, die onderwijs, zorg, innovatieve ondernemers, natuur en cultuur op een duurzame wijze dienen. Zoals ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en Topfonds Gelderland waar zij als lid van de raad van commissarissen toeziet dat het fondsvermogen op een zo efficiënt en verantwoord mogelijke manier op de juiste plek terechtkomt en er verantwoording over wordt afgelegd.

Martijn Berghman

Refugee Team
Meer info

Martijn Berghman

Niet alleen zet Martijn Berghman zich met passie in voor zijn eigen onderneming Refugee Team, dat enthousiasme zie je ook terug in zijn interacties met andere sociaal ondernemers. Eerder was hij al onderdeel van het IGNITE-programma door als alumnus in gesprek te gaan met de nieuwe lichting IGNITE-ers.

Martijn zag met de groei van Refugee Team zijn eigen rol binnen het team veranderen van de dagelijkse uitvoering naar een management-functie. Hij weet als geen ander dat je als sociaal ondernemer tijd moet vrijmaken om niet alleen in, maar ook áán je bedrijf te werken.

Siep Wijsenbeek

FIN: branchevereniging fondsen
Meer info

Siep Wijsenbeek

werkte 20 jaar als bankier met en voor ondernemers. Na een postdoctoraal Philanthropic Studies maakte hij de overstap van de financiële- naar de charitatieve sector. Als onderzoeker bij het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy en daarna als directeur van het Leids Universiteitsfonds leerde hij de maatschappelijke impact van charitatieve vermogensfondsen van dichtbij kennen. Nu zet hij zich in als directeur van de FIN, de koepel van vermogensfondsen met een bredere focus op maatschappelijk welzijn, natuur, internationale samenwerking, gezondheid en cultuur.

Maarten Broekema

Ondernemer en adviseur in het sociale domein
Meer info

Maarten Broekema

startte zijn carrière als adviseur in de gezondheidszorg, achtereenvolgens bij PwC en Twynstra Gudde. De behoefte om zelf te gaan ondernemen bracht hem vervolgens naar BS&F, waar hij als directeur/eigenaar met een klein en bevlogen team meerdere innovaties in de sociale zekerheid en zorg ontwikkelde en naar de markt bracht. Concrete oplossingen vinden voor complexe (samenwerkings)vraagstukken is Maarten op het lijf geschreven, waarbij hij altijd kijkt naar de belangrijke balans tussen sociaal en financieel rendement. Zijn ervaring en netwerk zet hij momenteel in als ondernemer en adviseur in het sociale domein.

Gert-Hein de Heer

Holland Colours
Meer info

Gert-Hein de Heer

was CEO van Monuta en werkte jarenlang in verschillende topfuncties bij Holland Colours Apeldoorn. Als coach puzzelt hij graag mee en streeft hij naar ontwikkeling. “Goede medewerkers en ondernemers zullen altijd de drang hebben om te verbeteren en dat is groeien, ontwikkelen. Dat is maar goed ook want als je stopt met innoveren, is dat het begin van het einde.’’

Edith Kroese

Avance Impact
Meer info

Edith Kroese

is eigenaar van impact advies bureau Avance. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in evaluaties en impact studies voor maatschappelijke organisaties, bedrijven en impact financiers. Edith is gespecialiseerd in het opzetten van systemen waarmee organisaties hun impact zelf kunnen monitoren en daarop kunnen sturen.

Henk van de Werfhorst

BrabantZorg
Meer info

Henk van de Werfhorst

heeft een gerespecteerde staat van dienst in de gezondheidssector. Met zijn orthopedagogische en bedrijfskundige kennis kijkt hij op een vernieuwde manier naar het verlenen van zorg. Vitaliteit en preventie zijn hierin voor hem belangrijke uitgangspunten. Hij was de afgelopen 15 jaar actief als voorzitter van de Raad van Bestuur van BrabantZorg.

Willemijn Verloop

Social Impact Ventures
Meer info

Willemijn Verloop

richtte op 24-jarige leeftijd War Child op en gaf 15 jaar leiding aan de organisatie. Sinds 2001 is zij actief als toezichthouder op het gebied van mensenrechten, duurzaamheid, cultuur en ontwikkeling, zowel in het maatschappelijke veld als voor het bedrijfsleven. Willemijn startte in 2012 samen met Mark Hillen Social Enterprise NL. Via dit platform zet zich zij in voor de ontwikkeling en groei van de sociale ondernemers sector in Nederland. Daarnaast is zij sinds 2014 oprichter/partner van Social Impact Ventures NL.

Bart Hartman

NOTS Impact Enterprises
Meer info

Bart Hartman

begon zijn loopbaan als consultant bij McKinsey & Company en was daarna als ondernemer betrokken bij het opzetten en transformeren van circa 15 bedrijven. Vanuit de overtuiging dat ondernemerschap een effectiever middel is om armoede te bestrijden dan traditionele liefdadigheid, richtte Bart NOTS Impact Enterprises op. NOTS verbetert de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden door hen te voorzien van microkredieten en duurzame energie.

Egbert Reijnen

Quli
Meer info

Egbert Reijnen

heeft een gerespecteerde staat van dienst in de Geestelijke Gezondheid sector. De afgelopen 15 jaar was hij actief als voorzitter van de Raad van Bestuur bij het dr. Leo Kannerhuis: het kennis- en expertisecentrum op het gebied van autisme in Nederland. Egbert is een groot voorstander van vernieuwing in de zorg. Recent startte hij Quli, een innovatief digitaal platform, dat individuen de regie geeft over hun eigen zorgdossier.

Helmer Schukken

Social Impact Ventures
Meer info

Helmer Schukken

heeft twee succesvolle social enterprises opgezet en is investeerder bij Social Impact Ventures. Helmer heeft veel kennis over fondsenwerving, marketing en verkoop, financiële structurering en het optimaliseren van processen. Als coach bouwt hij graag samen met sociaal ondernemers aan het financieel succesvol laten worden van hun bedrijven. Het realiseren van sociale impact geeft extra voldoening.

Ton Gimbrère

Bonheur Horeca Groep
Meer info

Ton Gimbrère

is een echte MKB ondernemer: bij ieder goede dienst of product zoekt hij naar de toegevoegde waarde voor de markt. Dit specialisme en zijn commerciële expertise zorgden voor de succesvolle groei van Bonheur Horeca Groep. Recent droeg hij het stokje en zijn negen bedrijven over aan de volgende generatie. Talent zien en ontwikkelen bij een kleurrijke groep jongeren, daar ligt zijn hart. Meer dan tien jaar heeft Ton zich ingezet om jongeren in Tilburg e.o. met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden.

Sjoerd Hannema

Adviseur sociale ondernemingen
Meer info

Sjoerd Hannema

is een ervaren manager met een commerciële achtergrond. Na een lange internationale loopbaan als senior manager bij Heineken heeft hij leiding gegeven aan een commerciële startup en een goede doelen organisatie in Engeland. Momenteel is hij managing director bij de social enterprise Dick Moby. Daarnaast is Sjoerd ook actief als coach voor sociaal ondernemers binnen groeiprogramma’s van Social Enterprise NL.

Peter Paul Kissels

Multi-ondernemer
Meer info

Peter Paul Kissels

is een multi-ondernemer die zijn omgeving graag positief beïnvloedt en anderen inspireert dat ook te doen. Onder zijn regie is o.a. theater De Weijer uitgegroeid tot het culturele hart van Boxmeer én een broedplaats geworden voor jong talent in de regio. Met zijn eigenwijze blik op ondernemen ziet hij overal mogelijkheden om mensen verder te helpen en te verbinden. Hij koppelt zijn expertise en netwerk graag aan startende sociaal ondernemers om zo samen kansen te creëren.

Marcel de Groen

Ondernemerscoach
Meer info

Marcel de Groen

helpt als ervaren coach veel startende ondernemers hun talenten te ontplooien en zichtbaar te zijn. In zijn werkwijze is Marcel doel- én procesgericht, ambitieus, gefocust en gericht op kwaliteits- en talentontwikkeling. Door goed te luisteren en te begrijpen, onderzoekt hij samen met ondernemers welke vaardigheden ontwikkeld moeten worden om succeskansen te vergroten.

Annette Gudde

Ondernemerscoach
Meer info

Annette Gudde

ondersteunt als ervaren business coach en adviseur ondernemingen met een maatschappelijke doelstelling. Zij richt zich daarbij op zowel zakelijk inhoudelijke aspecten als de persoonlijke ontwikkeling van de mensen binnen de onderneming. Annette combineert haar strate- gische blik met een empathische houding en weet daardoor mensen te inspireren zinvolle veranderingen in gang te zetten.

Kees Klomp

Thrive Institute Rotterdam
Meer info

Kees Klomp

werkte jaren als marketeer en businessdeveloper bij grote reclamebureaus. Sinds 2005 zet hij deze expertise in als adviseur, mentor en lector op het gebied van de betekeniseconomie. Waarbij het zoals bij sociaal ondernemen gaat om het creëren van maatschappelijke waarde, in plaats van eindeloze financiële winst. Kees schreef de bestseller ‘Handboek betekenisvol Ondernemen’ en zette Purpose People op waarmee hij sociaal ondernemers een podium biedt.

Edward van der Marel

Spaghetteria
Meer info

Edward van der Marel

startte na zijn studies bedrijfskunde en economie zijn carrière in de financiële sector, waarbij zijn focus lag op venture capital. Zijn motto is dromen, denken, doen & doorzetten. Sinds 1999 participeert hij in jonge vernieuwende bedrijven. Sinds 2017 is Edward mede-eigenaar van restaurantketen Spaghetteria. Naast succesvol ondernemer en investeerder is Edward ook actief met een eigen fonds, waarmee hij ondersteuning biedt aan goede doelen.

Marieke van Loon

Pacaya Advies
Meer info

Marieke van Loon

heeft een jarenlange brede ‘hands-on’ ervaring in private wealth. Zij ondersteunt families met vermogensplanning en -overdracht, stelt met haar cliënten de beleggings- en investeringsportefeuilles samen en begeleidt alle processen rondom het familievermogen. Mede vanuit haar persoonlijke interesse, spreekt Marieke regelmatig met cliënten over het belang van impact investeren.

Bart Dura

Impact Vastgoed
Meer info

Bart Dura

heeft in 25 jaar tijd een gerespecteerde staat van dienst opgebouwd als ondernemer in de vastgoedbranche. Impact Vastgoed, waar hij directielid is, verzorgt de aan- en verkoop, verhuur en renovatie van onroerend goed in heel Nederland. Bart is ook actief als vastgoedinvesteerder, waarbij hij een bijzondere interesse heeft voor (vastgoed)projecten met een maatschappelijk karakter. Wat ook blijkt uit zijn betrokkenheid als bestuurder bij Stichting Job Dura Fonds.

Raf Goovaerts

LGT Lightstone Londen
Meer info

Raf Goovaerts

werkt als psychotherapeut na een opleiding in mindfulness-based psychotherapie. En was meerdere jaren partner bij LGT Lightstone in Londen, de impact investment tak van LGT Group. LGT Lightstone financiert sociale ondernemingen in de UK, Brazilië, Oost-Afrika en India. Raf was actief in de private equity sector voor CCMP Capital / JP Morgan Partners en Business Growth Fund. Studeerde economie, antropologie en internationale relaties in België, Italië en de VS.

Eva Walraven

EW Social Elevator
Meer info

Eva Walraven

was bijna 10 jaar de directeur van sociale onderneming hét Bakkerscafé in Nijmegen. Eva is een van de eerste sociaal ondernemers die met impact meten en managen aan de slag ging. Nu ondersteunt zij andere maatschappelijk relevante organisaties, directie & management in het impactmanagement en strategisch advies.

Jacoline Plomp

Impact House - Grant Thorton
Meer info

Jacoline Plomp

Is partner bij Impact House – Grant Thorton. Jacoline is gespecialiseerd in impact management en denkt mee hoe organisaties systemen kunnen opzetten om hun impact zelf te monitoren en daarop te sturen om zo hun maatschappelijke toegevoegde waarde te vergroten.