In gesprek met Refugee Team

Refugee Team draagt bij aan de integratie van statushouders door hen als vrijwilliger bij evenementen werkervaring op te laten doen.

We blikken terug met de winnaar van 2018; Refugee Team. Zij wisten hun verhaal het sterkst neer te zetten en wonnen de eerste prijs.

Hoe gaat het nu met Refugee Team?

We spraken mede-oprichter Martijn Berghman. Vol enthousiasme vertelt hij over het ontstaan van Refugee Team en wat er allemaal gebeurd is sinds zij de IGNITE Award wonnen.

“Het gaat goed met Refugee Team. We zijn net verhuisd naar onze nieuwe locatie, het aantal evenementen groeit en uit ons recente impactonderzoek is gebleken dat onze aanpak heel veel positief effect heeft, daar zijn we blij mee. Het begin voelde als pionieren, maar dat is er nu wel af. Het begint echt als een serieus bedrijf te voelen. We hebben een nieuw kantoor, nieuwe relaties met onze klanten, we groeien in medewerkers en gemeenten gaan nu een samenwerking aan voor langer dan één jaar.”

Als sociaal ondernemer moet je tijd vrij maken om niet alleen in, maar ook áán je bedrijf te werken.

Een nieuwe fase komt ook met nieuwe uitdagingen, vertelt Martijn. “Voor mij persoonlijk is dat groeien in mijn rol als manager. In de startfase was ik nog veel met de dagelijkse zaken en het contact met vluchtelingen bezig. Tijdens het IGNITE traject werden we gedwongen tijd vrij te maken  voor het werken aan onze onderneming. Zo ontstond er een nieuwe taakverdeling waarbij ik meer tijd kon besteden aan het laten groeien van de organisatie en nieuwe opdrachten krijgen. We hebben inmiddels ook een top team dat die dagelijkse dingen heel goed zelfstandig oplost en kan ik zelfs met een gerust hart een week weg!

Refugee Team

Als onderneming is onze focus nu gericht op kwaliteit behouden, terwijl we ondertussen hard groeien. We zijn echt goed in vluchtelingen duurzaam aan het werk helpen in kwalitatief goede banen. Het doorstroom percentage ligt hoog en dat willen we zo houden.”

“Nu duidelijk is geworden hoeveel impact onze aanpak heeft willen we graag onze evenementenkalender verder uitbreiden. Daarnaast gaat het inburgeringbeleid op de kop en daar willen we klaar voor zijn. In de toekomst zouden wij ons graag meer roeren in het inburgeringproces. Op dit moment zit de economie mee en dat helpt maar dat kan over 5 jaar anders zijn en daar moeten we ons op voorbereiden.”

Wil jij het organiseren van jouw evenement combineren met het maken van een positieve impact? Neem dan contact op via info@refugeeteam.nl

www.refugeeteam.nl

Refugee Team

Lees verder