Het IGNITE team

Het IGNITE trainingsprogramma helpt sociaal ondernemers het maximale uit zichzelf, hun team en de onderneming te halen, met als doel impact te maximaliseren. Ieder jaar verbinden we daarom een uitstekend team van zeer ervaren coaches en trainers aan onze finalisten. De jury beoordeelt het eindresultaat en bestaat uit succesvol ondernemers en experts op het gebied van sociaal ondernemerschap en (impact) investeren.

 

Jurypanel

Barbara Lemstra

zet zich als toezichthouder bij verschillende instellingen in Oost Nederland graag in voor een maatschappelijke en duurzame toekomst.
Meer info

Barbara Lemstra

zet zich graag in voor een maatschappelijke en duurzame toekomst. Aan de start van haar carrière deed zij dat als oprichter van de Startersdesk Amsterdam. Vervolgens werkte zij 20 jaar als bankier, was politica en interimmer en is als toezichthouder betrokken bij verschillende instellingen in Oost Nederland, die onderwijs, zorg, innovatieve ondernemers, natuur en cultuur op een duurzame wijze dienen. Zoals ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en Topfonds Gelderland waar zij als lid van de raad van commissarissen toeziet dat het fondsvermogen op een zo efficiënt en verantwoord mogelijke manier op de juiste plek terechtkomt en er verantwoording over wordt afgelegd.

Siep Wijsenbeek

zet zich als directeur van de FIN in voor vermogensfondsen met een bredere focus op maatschappelijk welzijn.
Meer info

Siep Wijsenbeek

werkte 20 jaar als bankier met en voor ondernemers. Na een postdoctoraal Philanthropic Studies maakte hij de overstap van de financiële- naar de charitatieve sector. Als onderzoeker bij het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy en daarna als directeur van het Leids Universiteitsfonds leerde hij de maatschappelijke impact van charitatieve vermogensfondsen van dichtbij kennen. Nu zet hij zich in als directeur van de FIN, de koepel van vermogensfondsen met een bredere focus op maatschappelijk welzijn, natuur, internationale samenwerking, gezondheid en cultuur.

Frans van Schijndel

is de afgelopen jaren actief als management-coach en kijkt met een investeerdersbril naar de haalbaarheid van businessplannen.
Meer info

Frans van Schijndel

zette als bedrijfseconoom met expertise in marketing & sales in de business-to-business branche een groot ICT-bedrijf op. Afgelopen jaren is hij actief als management-coach. Centraal in zijn aanpak staan vragen als: welke problemen los je precies op voor je klant en hoe kun jij dat met je organisatie beter of goedkoper oplossen? Wat zijn je persoonlijke drijfveren, jouw kernkwaliteiten en vooral: welke mis je? Frans kijkt daarnaast ook met een investeerdersbril naar de haalbaarheid van plannen. Met zijn heldere en kritische blik weet hij de dilemma’s bij het balanceren tussen de sociale en financiële doelen van sociale ondernemingen bloot te leggen.

Coaches

Maarten Broekema

vindt slimme oplossingen voor complexe samenwerkings- vraagstukken in de zorg.
Meer info

Maarten Broekema

startte zijn carrière als adviseur in de gezondheidszorg, achtereenvolgens bij PwC en Twynstra Gudde. De behoefte om zelf te gaan ondernemen bracht hem vervolgens naar BS&F, waar hij als directeur/eigenaar met een klein en bevlogen team meerdere innovaties in de sociale zekerheid en zorg ontwikkelde en naar de markt bracht. Concrete oplossingen vinden voor complexe (samenwerkings)vraagstukken is Maarten op het lijf geschreven, waarbij hij altijd kijkt naar de belangrijke balans tussen sociaal en financieel rendement. Zijn ervaring en netwerk zet hij momenteel in als ondernemer en adviseur in het sociale domein.

Marc Huitink

Als ondernemer moet je soms ook gewoon gaan, zonder dat je alles perfect geregeld hebt. Maar focus altijd op je klantengroep.
Meer info

Marc Huitink

ziet altijd en overal ruimte voor verbetering en kijkt verder dan de dag van morgen. Kwaliteiten die hij als meervoudig ondernemer in verschillende branches maximaal inzet. Met oog voor zijn klantengroep, zorgt hij voor onderscheidende dienstverlening. Marc is partner in Dockpoint en daar helpt hij bedrijven met potentie in de moderne maakindustrie en/of circulaire economie. Tevens is hij initiatiefnemer van Buitengoed de Herfte in Zwolle, een social impact hub waar acht ondernemers impact maken. Zijn kracht als coach zit in het herkennen van talent en zijn positief kritische observaties. Hij brengt de juiste mensen op de juiste plek met elkaar in verbinding, waardoor bedrijven en mensen opbloeien.

 

Peter Hobbelen

vindt sociaal ondernemen het ultieme ondernemen. In 2010 richtte hij het succesvolle de Meewerkers op.
Meer info

Peter Hobbelen

Hij vindt dat het niet alleen anders moet, hij laat ook zien dat het anders kan. Voor hem is sociaal ondernemen het ultieme ondernemen. Na een internationale carrière in de luchtvaart, werkte hij aan de top bij twee grote sociale werkvoorzieningen (SW). In 2010 richtte hij de Meewerkers op, van waaruit hij voormalige bedrijfsonderdelen van de SW voorzette in succesvolle private sociale ondernemingen. Als coach helpt hij ondernemers afgewogen keuzes te maken, om zo noodzakelijke risico´s te durven nemen. Idealisme & realiteitsbesef zijn daarbij cruciaal.

Janine Tillema

schakelt makkelijk tussen visie en uitvoering en weet mensen te inspireren en motiveren mee te groeien met de organisatie.
Meer info

Janine Tillema

werkte meerdere jaren als advocaat en bedrijfsjurist. Het ondernemerschap kwam bij toeval op haar pad en bleek haar op het lijf geschreven. Zij richtte Paula’s Choice Europe op, de enige distributeur van het gelijknamige Amerikaanse skincare merk, en bouwde het label in 12 jaar tijd uit in heel Europa. Janine schakelt makkelijk tussen visie en uitvoering en weet mensen te inspireren en motiveren mee te groeien met de organisatie. Kennis en ervaring die zij als coach inzet om social startups te ondersteunen bij de groei en verdere ontwikkeling van hun bedrijf.

Organisatie

Iris Immink, projectmedewerker

"Via sociaal ondernemerschap de wereld een stukje mooier maken. Ik draag hier graag aan bij met heldere en beeldende communicatie over IGNITE en haar finalisten."
Meer info

Iris Immink, projectmedewerker

Met haar achtergrond in de beeldende kunst en haar voorliefde voor taal zet Iris zich in voor de bekendheid van het IGNITE programma en de deelnemende finalisten. Zij werkt daarbij graag met sociaal ondernemers samen om hun verhaal bij een zo groot mogelijk publiek terecht te laten komen.

Leoni Delsink, projectmanager

"Kansen zien en die benutten, dat geeft energie. Ik draag er graag aan bij sociaal ondernemers mogelijkheden te bieden hun ambities waar te maken."
Meer info

Leoni Delsink, projectmanager

Na een start als communicatieadviseur bij verschillende gemeenten, maakte Leoni de overstap naar de non-profitsector en ging zij aan de slag bij een stichting met een vernieuwde kijk op het doen van vrijwilligerswerk. Leoni is al sinds de eerste uitreiking in 2015 coördinator van de IGNITE Award. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het optimaliseren van het impact denken en doen binnen het Anton Jurgens Fonds.