Ignite LP 09-04-018

De inschrijvingsmaand loopt nog:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Doe jij mee? En meld je aan

De inschrijfperiode voor de IGNITE AWARD loopt t/m 11 juli.

Wat levert het jou op?

Deelname geef je de mogelijkheid om vanuit jouw sociale idee aan de slag te gaan als sociaal ondernemer. Is jouw businessidee of -plan één van de zes beste inzendingen? Dan bieden we je een intensief begeleidingstraject. We noemen dit 'de Business Pressure Cooker'. Daarin krijg je tools aangereikt om je ideeën verder uit te werken en te versterken. Als finalist krijg je een ervaren coach toegewezen, die je helpt jouw ondernemersvaardigheden op scherp te zetten. Je neemt deel aan workshops over meten van impact, marketing & sales, finance, rechtsvormen & governance. Bovendien maken we samen met jou, je eigen professionele bedrijfsvideo. Schrijf je in via onze wedstrijdpagina.

Tot slot leren we je om jouw sociale enterprise sterk te presenteren voor de vakjury tijdens de Pitch op woensdag 7 november 2018. Hier maak je kans op het winnen van een investeringsbedrag van 100.000 euro.

Onze voorwaarden

Het wedstrijdreglement

Wil je meedoen aan de IGNITE Award wees je er dan van bewust dat je bereid en beschikbaar moet zijn om deel te nemen aan het begeleidingstraject, met verplichte trainingsdagen in september en oktober, mocht je tot één van de zes finalisten behoren. 

Bekijk hier het wedstrijdreglement om te zien aan welke voorwaarden jouw inzending moet voldoen.

 • Pak jij een sociaal probleem aan en stel je maatschappelijke winst voorop? 
 • Investeer jij jouw financiële winst grotendeels opnieuw in de onderneming? 
 • Bevindt je onderneming zich in de ideeënfase, staat het in de startblokken of ben je minder dan twee jaar actief als sociaal ondernemer?
 • Is je onderneming gevestigd in de provincie Noord-Brabant of ben je bereid je hier te vestigen? 


Iedereen heeft een verhaal

Wat is nu het belangrijkste om van jouw idee voor een sociale onderneming een succes te maken? 

Hoe doe je mee?

De inschrijfperiode voor de IGNITE AWARD loopt t/m 11 juli.

Stap 1. Download hier IGNITE_businessformat.pdf vul het in;

Stap 2. Maak een videopitch van maximaal 2 minuten waarin je laat zien hoe jouw social startup een bijdrage levert aan het oplossen van een sociaal probleem en upload deze op YouTube of Vimeo;

Stap 3. Voeg de cv’s van de initiatiefnemer(s)/ondernemer(s) toe.

Schrijf je in via onze wedstrijdpagina

De inschrijvingsmaand loopt nog:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Tips en Tops

Een heldere videopitch waarin jij in maximaal 2 minuten jouw idee/plan voor jouw sociale onderneming uitlegt. Dat is een belangrijk onderdeel van je aanmelding voor #IGNITEbrabant. Maar, hoe zorg je nou dat je een onuitwisbare indruk maakt met jouw videopitch?  

Onze pitchcoach David Beckett coachte duizenden startups en zorgt ervoor dat iedereen zijn business goed kan presenteren lees hier zijn tips en tops.

Hier een aantal tips:

 • Begin met het probleem, dan de oplossing;
 • Download hier het IGNITE Businessformat;
 • Geef een heldere toelichting op jouw product/dienst;
 • Noem twee of drie dingen waarin jouw product/dienst onderscheidend is;
 • Geef aan waarom jouw sociale onderneming de IGNITE Award moet winnen;
 • Laat zien wie je als ondernemer bent;
 • Overtuig ons met je creativiteit! 

Wat zeggen vorige finalisten over de IGNITE Award:

“De onderlinge samenwerking is mooi om te ervaren. Iedereen denkt met elkaar mee en staat open voor peercoaching. Heel waardevol, want het zijn stuk voor stuk mooie ideeën en plannen van gedreven sociaal ondernemers. ” 

Koen Verlinden, FAIRcoffins, finalist IGNITE 2017  

“IGNITE is een intensief traject om in zitten, maar daar staat tegenover dat het ook erg waardevol is. Samen met onze coach werkten we aan een duidelijkere taakverdeling en verbeteringen van interne processen. Fijn om met een frisse blik te kijken.” 

Werner van de Wiel, BUUR, finalist IGNITE 2017  

“Ons team is erg enthousiast over het IGNITE trainingsprogramma. Met onze coach hebben we intensieve gesprekken gevoerd over de essentie van ons product. En zijn we heel scherp aan het nadenken gezet om de Kozie succesvol gefaseerd uit te rollen.” 

Tom Kortbeek, Kozie, finalist IGNITE 2017  

“Als finalist van IGNITE hebben we een solide basis gelegd voor de toekomst van ons bedrijf. We zijn echt uitgedaagd om uit onze comfortzone te komen en dat is heel nuttig.”

Ratna Ho, Ho&Mulder, finalist IGNITE 2017  

Schrijf je in via onze wedstrijdpagina

Let op: Alleen 6 plekken beschikbaar!